ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκθεση στη μνήμη του Παπαδιαμάντη

εκθεση-στη-μνήμη-του-παπαδιαμάντη-414014

Αθάνατη παρακαταθήκη και διαρκής πηγή έμπνευσης αποτελεί για τους μεταγενέστερους το έργο και η προσωπικότητα του κορυφαίου Σκιαθίτη διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Πέρα από τις εκδηλώσεις τιμής που πραγματοποιεί στην μνήμη του η γενέτειρά του, η Σκιάθος, σειρά αντίστοιχων διοργανώσεων πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τον θάνατό του, οργάνωσε και παρουσιάζει στο Αγρίνιο (αίθουσα τέχνης Νεώριον) μια μοναδική έκθεση με τίτλο «μνήμη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη».

Οι φιλότεχνοι έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις δημιουργίες έντεκα σημαντικών εικαστικών και συγκεκριμένα των: Φ. Κόντογλου, Σ. Σόρογκα, Άρ. Κομιανού, Δ. Ταλιάνη, Γ. Κόρδη, Χρ. Μποκόρου, Μ. Σπηλιόπουλου, Τ. Μαντζαβίνου, Χρ. Γαρουφαλή, Κ. Παπανικολάου και Δ. Σεβαστάκη. Έργα εμπνευσμένα είτε από κείμενα (ο Χριστός στο κάστρο, η νοσταλγός, ο έρωτας στα χιόνια, πατέρα στο σπίτι, όνειρο στο κύμα) είτε γενικότερα από το πνεύμα και τη ζωή του Σκιαθίτη συγγραφέα. Σε αυτό το υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αντάμωμα, εκτός των έργων, οι παραπάνω εικαστικοί ανιχνεύουν, μέσα από κείμενα, την πλούσια παρακαταθήκη του μεγάλου συγγραφέα.

Παράλληλα παρουσιάζονται επιστολές, σπάνια δημοσιεύματα και άλλα τεκμήρια της εποχής, που αναδεικνύουν τον σεβασμό του ίδιου του Φ. Κόντογλου προς το έργο και την προσωπικότητα του Παπαδιαμάντη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου και έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλότεχνων από διάφορες περιοχές, μηδέ εξαιρουμένης της περιοχής μας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου