ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνεργασία της Σκιάθου με διάσημη χολιγουντιανή σταρ

συνεργασία-της-σκιάθου-με-διάσημη-χολ-219095

Το διεθνές ίδρυμα Goldie Hawn ταξιδεύει στο νησί για την παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος

Εργο ζωής αποτελεί για τη διάσημη σταρ του Χόλυγουντ Goldie Hawn το διεθνές ίδρυμα που έχει δημιουργήσει, με στόχο την εκπαίδευση παιδιών και πρόκειται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Σκιάθο.

Η διάσημη σταρ, λάτρης της Σκιάθου και ένθερμη φίλη του νησιού, συνέστησε το διεθνές ίδρυμα Goldie Hawn, το οποίο υλοποιεί το πρόγραμμα MindUp, ευρέως αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης και αφορά σε παιδιά ηλικιών 3 – 11 χρόνων με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών που ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους τόσο στο σχολείο, όσο και στην προσωπική τους ζωή.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», ο Δήμος Σκιάθου και το διεθνές ίδρυμα Goldie Hawn παρουσιάζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, 09:00 – 16:30 στο δημαρχείο Σκιάθου. H δράση απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και προσχολικής εκπαίδευσης και του νησιού και εκτιμάται ότι θέτει τη Σκιάθο σε πρωταγωνιστικό ρόλο στον διεθνή χάρτη.

Οι ειδικοί σύμβουλοι MindUP Julia Organ και Uz Azfal θα συντονίσουν την ημέρα εκπαίδευσης στην αγγλική γλώσσα, με μετάφραση από τη Σκιαθίτισσα Ρεβέκκα Νικολαΐδη για τη διευκόλυνση της διεξαγωγής και τη μέγιστη αποδοτικότητα του προγράμματος.

Η εφαρμογή του προγράμματος MindUp στη Σκιάθο θα είναι η πρώτη στην Ελλάδα, μετατρέποντας το νησί σε MindUp island, κατά τα λεγόμενα της Goldie Hawn. Το ίδρυμα Goldie Hawn ελπίζει αυτή να είναι η πρώτη από πολλές ακόμα MindUP εκπαιδεύσεις για σχολεία στην Ελλάδα.

Η Goldie Hawn δηλώνει σχετικά: «Είμαι ενθουσιασμένη που το MindUP θα διδαχθεί στην αγαπημένη μου Σκιάθο. Ηταν ένα όνειρο της δικής μου εδώ και πολλά χρόνια και τώρα ο νέος μας δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» το έκαναν δυνατό. Εχουν το καλύτερο ενδιαφέρον των παιδιών της Σκιάθου, την ψυχική τους υγεία και την ευτυχία να ανθίσουν στο σχολείο και στη ζωή. Πολλή αγάπη και ευλογία σε όλους σας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου