ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη ο Δήμος Σκοπέλου

προωθεί-τη-βιώσιμη-ανάπτυξη-ο-δήμος-σκ-222110

Ο Δήμος Σκοπέλου σε ημερίδα για τη Μαγνησία και τις Βόρειες Σποράδες

Δυναμικό «παρών» έδωσε ο Δήμος Σκοπέλου στην ημερίδα με θέμα «Στρατηγικοί πυλώνες για τη βιώσιμη ανάπτυξη στα νησιά και τις Βόρειες Σποράδες» για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.

Ο Δήμος Σκοπέλου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. – Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συμμετείχε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου Αγγελο Ξηντάρη.

Ο Δήμος Σκοπέλου, μετά από συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, προτίθεται να καταθέσει ώριμες προτάσεις και ολοκληρωμένες μελέτες, επιδιώκοντας την ένταξη τους στο πρόγραμμα και την χρηματοδότηση των έργων που ανήκουν σε δράσεις σχετικές με την ανάπτυξη.

Τα έργα που προωθεί ο Δήμος Σκοπέλου αφορούν στις υποδομές που μεγιστοποιούν τη συμμετοχή της αλιείας – υδατοκαλλιέργειας στη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

Παράλληλα προωθούνται υποδομές για την ενθάρρυνση της τουριστικής δραστηριότητας, καθώς επίσης υποδομές και υπηρεσίες για τη βελτίωση ποιότητας ζωής στις αλιευτικές περιοχές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου