ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δημοφιλής θεσμός στην Σκόπελο

δημοφιλής-θεσμός-στην-σκόπελο-222189

Το 8o φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της Σκοπέλου

Διοργάνωση, που έγινε θεσμός το 8o φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», θα διοργανωθεί στη Σκόπελο στις 4, 5 και 6 Ιουλίου, με μεράκι και ενθουσιασμό.

Φέτος εκτός από συγκροτήματα παραδοσιακών χορών, οι διοργανωτές καλούν και χορωδίες παραδοσιακής μουσικής.

Περισσότεροι από 600 χορευτές και πάνω από 7.500 θεατές θα δώσουν και φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στη Σκόπελο. Το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» επιστρέφει για όγδοη χρονιά και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής συνεχίζεται, με τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώνουν ήδη ενδιαφέρον.

Το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» προς τιμή του εμπνευσμένου χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου.

Οραμα των διοργανωτών και της μεγάλης ομάδας των εθελοντών του είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μιας ανοικτής γιορτής που θα φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρου λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.

«Χορός, κέφι, διασκέδαση, μεράκι, παράδοση, μουσική, ξεναγήσεις, σεμινάρια, παράλληλες δραστηριότητες, παραστάσεις, πάρτι και άλλα πολλά σας περιμένουν αυτό τον Ιούλιο στη Σκόπελο» αναφέρουν οι διοργανωτές, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όσους επιθυμούν να δώσουν το «παρών».

Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί για μια ακόμη χρονιά στο νησί της Σκοπέλου, όπου κανείς μπορεί να επισκεφθεί τον παραδοσιακό χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο οικισμό της χώρας με τις πολυάριθμες εκκλησίες του και τα πεντακάθαρα γραφικά σοκάκια, το Ενετικό Κάστρο των Γκύζη, την παλιά Επισκοπή, το Λαογραφικό Μουσείο, το Αρχαίο Ασκληπιείο στη θέση Αμπελική, αλλά και το σπίτι του λογοτέχνη Παύλου Νιρβάνα. Επίσης μερικά από τα πολυάριθμα μοναστήρια, όπως η Ευαγγελίστρια, ο Σωτήρας, η μονή του Προδρόμου, ο Αγιος Ταξιάρχης στο Βάτο και η Αγία Βαρβάρα.

Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η επίσκεψη στα εργαστήρια των παραδοσιακών καλλιτεχνών του νησιού, οι οποίοι δουλεύουν εδώ και χρόνια τον πηλό, το ξύλο, το γυαλί, το μέταλλο. Γεύσεις όπως η παραδοσιακή σκοπελίτικη τυρόπιτα στους παραδοσιακούς φούρνους του νησιού είναι γεύσεις μοναδικές. Εκτός όμως από τη Χώρα της Σκοπέλου, αξίζει να επισκεφτεί κανείς και τους υπόλοιπους γραφικούς οικισμούς του νησιού, τη Γλώσσα, το παλιό Κλήμα και το Ελιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου