ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οδηγίες προφύλαξης από πλημμύρα παρέχει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σκοπέλου κ. Φύβγας

οδηγίες-προφύλαξης-από-πλημμύρα-παρέ-414693

Οδηγίες ανηρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σκοπέλου δίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Φύβγας για την προφύλαξη των δημοτών από τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με το έγγραφο ο Αντιδήμαρχος συμβουλεύει τους δημότες που κατοικούν σε περιοχή που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα από πλημμύρες να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές του σπιτιού λειτουργούν κανονικά.

Κατά τη διάρκεια της πλημμύρας οι κάτοικοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τους υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο. Δεν θα πρέπει να διασχίζουν χειμάρρους είτε πεζοί είτε με το Ι.Χ., ενώ θα πρέπει να μείνουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια και να μην πλησιάζουν σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Αναφορικά με την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρα στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας, οι δημότες θα πρέπει πριν αρχίσουν τις διαδικασίες αποκατάστασης του χώρου. Θα πρέπει να κλειστεί η τροφοδοσία του ηλεκτρικού ρεύματος ακόμη κι αν δεν υπάρχει διακοπή και θα πρέπει να κλειστεί η παροχή νερού Προκειμένου να εξετάσει κάποιος ένα κτήριο που έχει πλημμυρίσει πρέπει να επιδείξει ιδιαίτερη προσοχή. Να φορέσει κλειστά παπούτσια, ώστε να αποφύγει τραυματισμούς στα πόδια από αντικείμενα ή ανωμαλίες στο έδαφος που κρύβονται από τα νερά, να εξετάσει τοίχους, πόρτες, σκάλες και παράθυρα, αλλά και τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, αποχέτευσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου