ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στον «αέρα» οι άνεργοι της Σκοπέλου

στον-αέρα-οι-άνεργοι-της-σκοπέλου-232738

Ξέμεινε από ανταποκριτή το γραφείο του ΟΑΕΔ – Μεγάλη ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση των πολιτών

Στον «αέρα» οι άνεργοι της Σκοπέλου που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Αδυνατούν ακόμη και να θεωρήσουν την κάρτα τους, πόσο μάλλον να διευθετήσουν διάφορα άλλα ζητήματα αρμοδιότητας του Οργανισμού. Ο ανταποκριτής που είχε συνάψει σύμβαση με τον Δήμο ολοκλήρωσε τη θητεία του και μέχρι να προσληφθεί άλλος όλες οι συναλλαγές γίνονται μετ΄εμποδίων. Το θέμα έχει απασχολήσει και το ΚΠΑ ΟΑΕΔ στον Βόλο καθώς καθημερινά οι υπηρεσιακοί παράγοντες γίνονται αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από τους θιγόμενους ανέργους της Σκοπέλου, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν γίνει «μπαλάκι», μέχρι να βρεθεί λύση.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως επειδή ο ΟΑΕΔ στα νησιά των Β. Σποράδων δεν λειτουργεί δικά του παραρτήματα, οι άνεργοι εξυπηρετούνται από τους αντίστοιχους Δήμους.

Το θέμα απασχόλησε και την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ η Τοπική Οργάνωση Σκοπέλου του ΚΚΕ σ’ ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Εδώ και μήνες το ζήτημα παραμένει κολλημένο στη νομική υπηρεσία του Οργανισμού, αναγκάζοντας τους άνεργους Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες να υποβάλλονται σε απίστευτη ταλαιπωρία και δυσβάσταχτο έξοδα, ειδικά την περίοδο που διανύουμε με ένα καράβι στη γραμμή, για να βγάλουν κάρτα ανεργίας ή να δηλώσουν παρουσία για τη λήψη του επιδόματος. Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να δώσουν τώρα λύση».

Επίσης, καλούνται οι άνεργοι του νησιού «να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους οργανωμένα παλεύοντας για μόνιμη και σταθερή δουλειά παντού, για επέκταση των παροχών και των επιδομάτων, την άμεση λειτουργία του γραφείου ανταποκριτή και τη λήψη μέτρων ώστε αυτό το διάστημα να εξυπηρετούνται απομακρυσμένα με οποιονδήποτε τρόπο».

Τέλος, σημειώνεται πως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου Αγγελος Ξηντάρης ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι, μέχρις ότου ξεκινήσει η διαδικασία εξυπηρέτησης του κοινού από τον ΕΦΚΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου