ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Απαξιώνει το δημοτικό συμβούλιο»

απαξιώνει-το-δημοτικό-συμβούλιο-236341

Επίθεση στη δημοτική αρχή Σκιάθου από την παράταξη «Σκιάθος Ενωμένη – Βήμα στο μέλλον», με επικεφαλής τον Νίκο Πλωμαρίτη

Για απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου, με ευθείες βολές κατά της δημοτικής αρχής.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή τη μη παραχώρηση κατάλληλου και εξοπλισμένου χώρου εντός του δημαρχείου Σκιάθου, με σκοπό την αποδοτικότερη και εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής παράταξης «Σκιάθος Ενωμένη – Βήμα στο μέλλον» καθώς και των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων, η παράταξη «Σκιάθος Ενωμένη – Βήμα στο μέλλον» κατηγορεί τη δημοτική αρχή για αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Στην ανακοίνωση της παράταξης «Σκιάθος Ενωμένη – Βήμα στο μέλλον» επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Στην 41η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρηση «κατάλληλου εξοπλισμένου χώρου – γραφείου, εντός του Δημοτικού Καταστήματος με σκοπό την αποδοτικότερη και εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Παράταξης «Σκιάθος ενωμένη – Βήμα στο μέλλον» καθώς και των λοιπών δημοτικών παρατάξεων», παρά τις προσπάθειες της μειοψηφούσας – διοικούσας παράταξης του κ. Τζούμα να καταψηφισθεί η πρόταση προβάλλοντας παιδαριώδεις δικαιολογίες.

Είχε προηγηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 αίτηση της παράταξής μας προς τον δήμαρχο και την πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Παπαδούλια στην οποία απάντησε ο κ. Τζούμας την ίδια ημέρα γνωρίζοντάς μας ότι δεν υπάρχει χώρος εντός του κτιρίου του Δημαρχείου και ότι θα φροντίσουν «να νοικιάσει ο Δήμος κατάλληλο χώρο».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι: «Υποβλήθηκε νέα αίτηση στις 12 Σεπτεμβρίου 2019, όπου κάναμε σαφές ότι δεν στερούμαστε στέγης, ούτε επιθυμούμε να επιβαρύνουμε περισσότερο οικονομικά τον Δήμο. Δηλώσαμε τότε αλλά και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θέλουμε ένα μικρό γραφείο μέσα στο Δημαρχείο για την καλύτερη και πιο εποικοδομητική συνεργασία με τις υπηρεσίες». Όπως υποστηρίζει η μείζονα μειοψηφία δεν δόθηκε απάντηση στην δεύτερη αίτηση και το θέμα τέθηκε υπόψη του δημοτικού συμβουλίου.

«Ο κ. Τζούμας αφού δεν κατάφερε να καταψηφισθεί το θέμα στο Δ.Σ. κάλεσε διά υπογραφής αντιδημάρχου κ. Λιακόπουλου τη Δευτέρα 13-1-2020 την Οικονομική Επιτροπή, που λόγω του νόμου περί κυβερνησιμότητας έχει την πλειοψηφία, να ορίσει δικηγόρο για να γνωμοδοτήσει και προφανώς να επιδιώξει την ακύρωση της απόφασης.

Οπερ και εγένετο παρά το υπόμνημα που καταθέσαμε καλώντας τους να αποσύρουν το θέμα για να προστατέψουν το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποτρέψουν την πολιτική απαξίωση του. Τονίσαμε δε ότι εάν ο δήμαρχος και η παράταξή του δεν συμφωνούν με νόμιμες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καλούνται να επιβαρύνονται αυτοί προσωπικά το οικονομικό κόστος των όποιων ενεργειών τους και όχι το ταμείο του Δήμου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Κλείνοντας, οι συντάκτες της ανακοίνωσης χαρακτηρίζουν «ανησυχητικά αντιδημοκρατική τη συμπεριφορά και τις ενέργειες της μειοψηφούσας – διοικούσας παράταξης και του δημάρχου προσωπικά» και διαμηνύουν «επιφυλασσόμεθα διά τα περαιτέρω…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου