Μεγάλη διάκριση για τη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-31, 15:53:46
Στιγμιότυπο από τη βράβευση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος»
Μεγάλη διάκριση για τη Σκιάθο

Βραβείο για την πρωτοβουλία προστασίας της παραλίας Λαλάρια έλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος»

 

Σημαντική διάκριση απέσπασε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», στο πλαίσιο του θεσμού «Bravo Sustainability Dialogue» του οργανισμού Δίκτυο Ενεργών Πολιτών.

Το βραβείο κατέκτησε ο Σύλλογος για τη δράση «save Lalaria», που αφορά στην προστασία της μοναδικής παραλίας Λαλάρια της Σκιάθου, στην απονομή των Βραβείων Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας «Βravo Sustainability Awards 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το βραβείο παρέλαβε η πρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο Facebook του Συλλόγου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, έχει λάβει παγκόσμια απήχηση, με τα Βρετανικά ΜΜΕ να αφιερώνουν πλήθος δημοσιευμάτων στην προσπάθεια διάσωσης μιας παραλίας μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Ο θεσμός BRAVO 2019, αποτελεί έναν θεσμό κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που αναπτύσσεται σε εθνικό επίπεδο, με βάση τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών. Μέσω των 250 πρωτοβουλιών και των 35.000 ενεργών πολιτών που συμμετέχουν στο θεσμό BRAVO αναπτύσσεται μια ευρύτερη ενημέρωση και αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας καθώς και ένα δίκτυο ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών από τους Οργανισμούς αυτούς, που συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του αύριο.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί, ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» βραβεύτηκε και πέρυσι στο θεσμό «Bravo 2018» Sustainability Awards, στο Μέγαρο Μουσικής για την πρωτοβουλία, «όλοι μαζί Σκιάθος καθαρή».

Το πρόγραμμα εθελοντισμού για το περιβάλλον, «Ολοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή», διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», και τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, των εθελοντικών συλλόγων, των τοπικών Αρχών, του Δήμου και την στήριξη της Περιφέρειας. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης και Ενέργειας & Περιβάλλοντος.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=