ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διαμαρτυρία για τη δραματική κατάσταση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου

διαμαρτυρία-για-τη-δραματική-κατάστα-259878

Βροντερό μήνυμα καταδίκης για την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας, τόσο από πλευράς υποστελέχωσης όσο και κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού σαν συνέπεια της ακολουθούμενης πολιτικής, έστειλαν χθες με ογκώδη συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του μαζικοί φορείς της Σκοπέλου. Η κινητοποίηση – η δεύτερη σε ένα μήνα- και η μεγάλη συμμετοχή απέδειξε, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι διοργανωτές «ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μοναδική δημόσια μονάδα υγείας του νησιού, αλλά και τη διάθεση κλιμάκωσης του αγώνα».

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άγγελος Ξηντάρης, εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας ο Γιώργος Γούλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ευάγγελος Κορέντης, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Εύη Ταλαδιανού, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι φορείς που αναδείξαμε τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας και που τα μεταφέραμε στα όργανα της Δημοτικής Διοίκησης, θα επιμείνουμε να τονίζουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό της Σκοπέλου, θα συνεχίσουμε να κινητοποιούμε κάθε επαγγελματικό και πολιτιστικό φορέα, προκειμένου να διεκδικήσουμε ακόμα πιο μαζικά το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά μας στη δημόσια και δωρεάν υγεία».

Αναφερόμενη στις πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας, η κ. Ταλαδιανιού είπε: «Η πολιτική τους είναι συγκεκριμένη: μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση, αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές για υγειονομική περίθαλψη, δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και προωθούν τη λειτουργία των δημοσίων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεων που θα καλύπτουν το κόστος πουλώντας υπηρεσίες στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ταυτόχρονα ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους καθώς για χάρη τους εξοικονομούνται κρατικά κονδύλια για επιδοτήσεις και φόρο-απαλλαγές. Έτσι ακριβώς εξασφαλίζουν πελατεία και σίγουρη κερδοφορία σε ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και ασφαλιστικές εταιρίες. Η αποτύπωση όλης αυτής της πολιτικής στις δημόσιες μονάδες Υγείας, είναι η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που μεταξύ 2013-2019 ξεπέρασε το 30%».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου