ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δράσεις τουριστικής εξωστρέφειας της Σκιάθου

δράσεις-τουριστικής-εξωστρέφειας-τη-267633

Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής Σκιάθου η ανάπτυξη του νησιού και η ενδυνάμωση των πυλών εισόδου

Η δημιουργία σύγχρονης μαρίνας, η ενίσχυση της αεροπορικής επικοινωνίας με το εξωτερικό και ταυτόχρονα η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Σκιάθου.

Αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση για την απευθείας σύνδεση της Σκιάθου με το Παρίσι για το καλοκαίρι του 2020 από την transavia, η δημοτική αρχή Σκιάθου συνεχίζει τις επαφές που έχουν ως στόχο την τουριστική ανάπτυξη, αναπτύσσοντας παράλληλες δράσεις εξωστρέφειας.

Ενδεικτική των προτεραιοτήτων που εντάσσονται στον σχεδιασμό για την ανάπτυξη του νησιού είναι η συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, παρουσία εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να δρομολογηθούν από κοινού ενέργειες για την αδειοδότηση και νομιμοποίηση της λειτουργίας της πλωτής εξέδρας που έχει τοποθετηθεί στη χωροθετημένη περιοχή της μαρίνας που ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου.

Ο Δήμος Σκιάθου θα προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης χωροθέτησης της πλωτής εξέδρας, την οποία θα υποβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ για έγκριση, για να δοθεί στη συνέχεια η άδεια από τη Γενική Γραμματεία Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού.

Είναι προφανής η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να προωθήσει ταυτόχρονα τον τουρισμό και την ανάπτυξη, θέτοντας στο πλάνο των προσπαθειών που αναπτύσσει, την εκ νέου δρομολόγηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με τη Θεσσαλονίκη.

Στην πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Σκιάθου με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα συζητήθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασίας των δυο Δήμων σε διάφορα επίπεδα και σε τομείς, όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η παιδεία και ο τουρισμός.

Παράλληλα, όμως, συζητήθηκε η δρομολόγηση κοινών ενεργειών, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σκιάθο για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η απευθείας σύνδεση με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους είναι μια ακόμη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, αφού έτσι θα επιτευχθεί ευκολότερα το άνοιγμα σε νέες αγορές, κατά συνέπεια, το βάρος των πρωτοβουλιών θα δοθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Μετά από πολύμηνη επικοινωνία, ο δήμαρχος βρέθηκε στο Δουβλίνο για τη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου, προκειμένου να συμπεριληφθεί η Σκιάθος στους ελληνικούς προορισμούς όπου έχει πρόγραμμα πτήσεων η Ryanair. Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι η σύνδεση με το Δουβλίνο και τις Βρυξέλλες, αλλά και προορισμούς από παραδοσιακές αγορές της Σκιάθου, από πόλεις που δεν υπάρχουν πτήσεις, με τον στόχο να υλοποιείται την επόμενη χρονιά, εκτός απροόπτου.

Για την επίτευξη του στόχου είναι ανάγκη να υπάρξει συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων και τη διοίκηση της Fraport. Στην κατεύθυνση αυτή η δημοτική αρχή θα προκαλέσει αυτή τη συνέργεια έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη δρομολόγηση της νέας αεροπορικής σύνδεσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου