ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σοβαρά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

σοβαρά-προβλήματα-στο-κέντρο-υγείας-σ-270443

Στη σύσκεψη για τα προβλήματα της δομής υγείας αποφασίστηκε η δυναμική προώθηση των αιτημάτων του νησιού

Την ανάγκη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, μεταφέροντας το κοινό αίτημα των Σκοπελιτών, κατοίκων και φορέων του νησιού. Τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα, που σημειώνονται, καθώς δεν έχουν εκτελεστεί, για αρκετά χρόνια, εργασίες ανακαίνισης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προχθές στο νησί, με τη συμμετοχή των μελών του δημοτικού συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων, εργαζομένων και κατοίκων του νησιού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενία στη Σκόπελο, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, με τους παριστάμενους να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη σημερινή εικόνα του κτιρίου, που χρήζει άμεσης αναβάθμισης, σε όλα τα επίπεδα, από τη σκεπή και τα κουφώματα, μέχρι τους χώρους υγιεινής.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις – συμπεράσματα της σύσκεψης, ο δήμαρχος Σκοπέλου επισήμανε ότι «θα απευθύνουμε πρόσκληση στον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να επισκεφτεί τη Σκόπελο και να δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει τον προγραμματισμό που υπάρχει για το Κέντρο Υγείας του νησιού. Στόχος μας είναι να επισκεφτούμε τον υπουργό Υγείας, ζητώντας να κάνει δεκτές τις προτάσεις της 5ης ΥΠΕ για διορισμούς στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, αλλά και γενικότερα για τους διορισμούς στην Κ2, υγειονομικών, και θα ζητήσουμε επίσης ο χώρος φιλοξενίας των γιατρών στη Σκόπελο να διαμορφωθεί από την 5η ΥΠΕ», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι με δαπάνες του Δήμου Σκοπέλου προσφέρθηκαν δύο διαμερίσματα για τη στέγαση των γιατρών του περιφερειακού ιατρείου που προέρχονται από άλλες περιοχές, ενώ ένας ακόμη χώρος φιλοξενίας δημιουργείται στο Ελιος. Στο σημείο αυτό, ο κ. Περίσσης ανέφερε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός ή δύο χώρων φιλοξενίας στη Σκόπελο, αλλά λόγω οικονομικής αδυναμίας του Δήμου Σκοπέλου, ζητείται η συνδρομή της 5ης ΥΠΕ, για να υλοποιηθεί το αίτημα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τη συντονίστρια διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, παιδίατρο δρ. Ρηγίνα Σκλάβου, η οποία υπογράμμισε ότι «έχουν ήδη δοθεί στην 5η ΥΠΕ οι ανάγκες μας. Παράλληλα, θα αναβαθμιστούν οι θέσεις των γενικών γιατρών ή παθολόγων, από θέση επιμελητών, σε θέση διευθυντική, τόσο για τη Σκόπελο, όσο και για την Αλόννησο, ούτως ώστε να υπάρχουν κίνητρα για τους συναδέλφους, να δηλώσουν ότι θέλουν να εργαστούν στη Σκόπελο και την Αλόννησο αντίστοιχα, γιατί οι θέσεις προκηρύσσονται, αλλά μένουν κενές».

Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα και οι παρεμβάσεις που αφορούν το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, ενώ σημείωσε ότι αναμένονται δύο άτομα, ένας διοικητικός και ένας νοσηλευτής, καθώς και η προκήρυξη για επικουρικό πλήρωμα ασθενοφόρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου