ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τον σκελετό στην Αλόννησο

ολα-τα-ενδεχόμενα-ανοιχτά-για-τον-σκελ-271783

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης και των εξετάσεων DNA βρίσκεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, προκειμένου να ρίξει φως στο μυστήριο με τον ανθρώπινο σκελετό, που εντοπίστηκε προχθές στη θέση Κάμπος Βότση Αλοννήσου κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού τάφρου για εγκατάσταση αποχετευτικού συστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία εκτιμά ως πιθανότερο ο ανθρώπινος σκελετός να ανήκει στον 54χρονο Κρητικό, που εξαφανίστηκε από το νησί τον Σεπτέμβριο του 2013. Στα αντικείμενα, που βρέθηκαν και συγκεντρώθηκαν από το σημείο, όπου εντοπίστηκε ο ανθρώπινος σκελετός, υπήρχε και ταυτότητα.

Ωστόσο, η Αστυνομία περιμένει την πρόοδο των εξετάσεων, ώστε να ταυτοποιηθεί το DNA και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε λήψη καταθέσεων. Αυτή τη στιγμή η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ερευνά όλα τα ενδεχόμενα. Ισως ο άνδρας να βρέθηκε στο σημείο μετά από πτώση και να υπέκυψε αβοήθητος. Μπορεί να υπέστη παθολογικό επεισόδιο. Ενδεχομένως πάλι να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Από την ιατροδικαστική εξέταση εκτιμάται ότι ίσως να υπάρξουν κάποια πρώτα στοιχεία για το τι μπορεί να συνέβη. Καθαρή, ωστόσο, εικόνα αναμένεται να προκύψει μετά την εξέταση του ανθρώπινου σκελετού από δικαστικό ανθρωπολόγο στην Αθήνα μετά την πάροδο δίμηνου διαστήματος.

Στο μεταξύ, χθες το νησί της Αλοννήσου μιλούσε για την μακάβρια αποκάλυψη και ξαναζωντάνευαν εικόνες από τις έρευνες για τον εντοπισμό του 54χρονου Κρητικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγνοούμενος είχε επισκεφτεί το νησί με καλόγερο από το Αγιο Ορος. Κανένας από το νησί δεν φαίνεται να γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες για εκείνον, ούτε για την επαγγελματική του κατάσταση, ούτε για την οικογενειακή.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του είχαν ξεκινήσει μετά από τηλεφώνημα οικείου του προσώπου, που ενημέρωνε ότι δεν έδινε σημεία ζωής. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του από Αστυνομία, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική είχαν αποβεί άκαρπες, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ισχυρή κινητοποίηση. Η Αστυνομία εξέταζε αν ο αγνοούμενος αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας και βρισκόταν σε κατάσταση πανικού ή στρες.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι είναι λιγότερο πιθανό ο ανθρώπινος σκελετός να ανήκει στον 30χρονο Θεσσαλονικιό Γιώργο Καραμιχαηλίδη, που εξαφανίστηκε από τον όρμο Αλοννήσου τον Αύγουστο του 2016. Οι τελευταίες πληροφορίες για τον 30χρονο Θεσσαλονικιό ανέφεραν ότι τον είδαν να απομακρύνεται ανοιχτά στη θάλασσα κολυμπώντας.

Τα τελευταία χρόνια στην Αλόννησο έχουν γίνει μόνο αυτές οι δύο δηλώσεις εξαφάνισης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποκάλυψη του ανθρώπινου σκελετού σήμανε συναγερμός σε Αστυνομία και Λιμενικό. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο σκελετός ήταν στο έδαφος και δεν είχε θαφτεί. Περισυνέλλεξαν τα οστά προκειμένου να διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση.

Η τάφρος, όπου εντοπίστηκε ο σκελετός, έχει βάθος δύο μέτρων και τα ανθρώπινα οστά καλύπτονταν από φύλλα και φερτές ύλες. Ο λάκκος είχε μείνει ανοιχτός εδώ και πολλά χρόνια, καθώς οι εργασίες για την ανέγερση της οικοδομής δεν είχαν ολοκληρωθεί. Από το πέρασμα των χρόνων είχαν παρασυρθεί στο σημείο χώματα, φύλλα, άλλα αντικείμενα. Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου