ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αλόννησος: Πέπλο μυστηρίου για τον ανθρώπινο σκελετό

αλόννησος-πέπλο-μυστηρίου-για-τον-ανθ-273611

Eρευνες από Λιμενικό και Αστυνομία για την ταυτοποίηση του σκελετού – Δύο δηλώσεις εξαφάνισης στο νησί τα τελευταία επτά χρόνια

Μπροστά σε μακάβριο θέαμα βρέθηκε χθες το πρωί εργάτης σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή στη θέση Κάμπος Βότση Αλοννήσου, όταν απομάκρυνε φερτές ύλες από τάφρο. Η αποκάλυψη ανθρώπινου σκελετού σήμανε συναγερμό σε Αστυνομία και Λιμεναρχείο. Τα τελευταία χρόνια στην Αλόννησο έχουν γίνει δύο δηλώσεις εξαφάνισης, του 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμιχαηλίδη τον Αύγουστο του 2016 και 54χρονου από το Ηράκλειο Κρήτης τον Σεπτέμβριο του 2013. Η Αστυνομία εξετάζει ως πιο πιθανό ενδεχόμενο ο σκελετός να ανήκει στον Κρητικό.

Η αποκάλυψη του μακάβριου ευρήματος έγινε χθες νωρίς το πρωί και ο εργάτης ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο σκελετός ήταν στο έδαφος και δεν είχε θαφτεί. Η τάφρος έχει βάθος δύο μέτρων και τα ανθρώπινα οστά καλύπτονταν από φύλλα και φερτές ύλες. Ο λάκκος είχε μείνει ανοιχτός εδώ και πολλά χρόνια, καθώς οι εργασίες για την ανέγερση της οικοδομής δεν είχαν ολοκληρωθεί. Από το πέρασμα των χρόνων είχαν παρασυρθεί στο σημείο χώματα, φύλλα και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία πιστεύει ότι ο σκελετός ανήκει σε άνδρα, τα στοιχεία του οποίου ακόμη δεν είναι γνωστά. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μετέβη χθες στην Αλόννησο για την περισυλλογή των οστών, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για ιατροδικαστική εξέταση. Παράλληλα, παραγγέλθηκε να γίνει εξέταση DNA για την ταυτοποίηση του νεκρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελέσματα από την εξέταση DNA θα υπάρχουν μετά από τουλάχιστον έναν μήνα. Η ταυτοποίηση της σορού θα γίνει συγκριτικά με άλλα δείγματα DNA, που θα ληφθούν από συγγενείς των εξαφανισθέντων. Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι υπό πλήρη εξέλιξη.

Στο μεταξύ, οι έρευνες της Αστυνομίας φαίνεται να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το πιθανότερο είναι η σορός να ανήκει στον 54χρονο από την Κρήτη. Η θέση όπου εντοπίστηκε ο ανθρώπινος σκελετός δεν είναι κοντά στον όρμο, αλλά στα όρια της περιοχής Βότση, όπου λειτουργούν λιγοστές επιχειρήσεις, όπως συνεργεία, μάντρες με οικοδομικά υλικά κ.ά. Οι τελευταίες πληροφορίες για τον 30χρονο Θεσσαλονικιό αναφέρουν ότι τον είδαν να απομακρύνεται ανοιχτά στη θάλασσα κολυμπώντας.

Η εξαφάνιση του 54χρονου

Ο 54χρονος είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ παραθέριζε σε φιλικό του σπίτι στην Αλόννησο και φιλοξενούταν στη Στενή Βάλα σε περιοχή κοντά με το σημείο, όπου εντοπίστηκε ο σκελετός. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του από Αστυνομία, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική είχαν αποβεί άκαρπες, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ισχυρή κινητοποίηση. Στις έρευνες συμμετείχε ακόμη και ελικόπτερο, αλλά δεν είχε βρεθεί κανένα σημείο ζωής. Η αιφνίδια απουσία του από το νησί είχε προκαλέσει τότε ανησυχία στους φίλους του. Ο Κρητικός, ο οποίος καταγόταν από το Ηράκλειο, βρισκόταν στο νησί για διακοπές. Οταν εξαφανίστηκε, η Αστυνομία εξέταζε αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας και βρισκόταν σε κατάσταση πανικού ή στρες.

Τι είχε συμβεί με τον 30χρονο Θεσσαλονικιό

Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης βρισκόταν στην Αλόννησο για διακοπές με τη σύντροφό του, όταν συνέβη το μοιραίο. Είχε πει στη φίλη του ότι θα πήγαινε βόλτα και θα επέστρεφε. Δυστυχώς, όμως, δεν γύρισε πίσω ποτέ.

Εκείνοι που τον είδαν για τελευταία φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν δύο ψαράδες, ενώ ο 30χρονος απομακρυνόταν στα ανοιχτά της θάλασσας κολυμπώντας.

Παρά τις πολυήμερες έρευνες από Λιμεναρχείο, Αστυνομία, Πυροσβεστική μέχρι σήμερα η σορός του δεν έχει εντοπιστεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου