ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εναρξη χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Σκιάθο

εναρξη-χριστουγεννιάτικων-εκδηλώσεω-274736

Η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έγινε από τον Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας την περασμένη Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτισιτκού Κέντρου Μπούρτζι.

Για περισσότερες από σαράντα ημέρες εργάσθηκαν σκληρά εθελοντές, υπάλληλοι του Δήμου, σύλλογοι και άνθρωποι του σύγχρονου πολιτισμού του νησιού για να σχεδιαστούν, να συντονιστούν και να ολοκληρωθούν οι τριάντα περίπου εκδηλώσεις που θα γίνουν από τις 6/12/19 έως και τις 4/01 /20.

Ο στολισμός της «Πολίχνης» και του Μπούρτζι έγινε με πολλά και πρωτότυπα έργα από την ζωγράφο Δέσποινα Μιτζέλου.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό που απηύθυνε μεταξύ άλλων τόνισε: «Στόχος μας είναι κάποια στιγμή να φτάσουμε να έχουμε κόσμο που να ταξιδεύει στην Σκιάθο για να γνωρίσει τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το ομώνυμο θεατρικό αναλόγιο σε κείμενα του συγγραφέα Γιώργου Σανιδά με αφηγητή τον Μπάμπη Μανιώτη και σε επιμέλεια της Ματούλας Χονδρονικολή. Ακολουθούν θεατρικά αναλόγια, κινηματογραφικές προβολές, δράσεις των συλλόγων και φορέων του νησιού, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια για παιδιά από την θεατρική ομάδα weland σε σκηνοθεσία της Λυσσάνδρας Αναστασοπούλου. Παράσταση με το έργο επίσης του Παπαδιαμάντη «Ο Χριστός στο κάστρο» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δακτυλα. Συναυλία με οργανική μουσική του Σκιαθίτη Αντώνη Μιτζέλου με παρουσίαση νέου μουσικού έργου που έγραψε ο συνθέτης για το δραματοποιημένο αναλόγιο του Παπαδιαμαντικού έργου «Της Κοκκώνας το σπίτι». Οι εκδηλώσεις κλείνουν με θεατρική παράσταση με έργα πάλι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη όπου η Νάνα Παπαδάκη, η Μαρία Καστάνη και η Λένα Μακρή ερμηνεύουν τα διηγήματα «Έρως- Ήρως», «Έρωτας στα χιόνια» και «Όνειρο στο κύμα», στη σκηνοθεσία της αείμνηστης Μίρκας Γεμεντζάκη, σε μία μοναδική παράσταση των «Θαλασσινών Ερώτων».

Στόχος αυτής της διαφορετικής προσέγγισης είναι η Σκιάθος από αυτά τα Χριστούγεννα και μετά να αποτελέσει έναν μοναδικό Χριστουγεννιάτικο προορισμό για όλους αυτούς που θέλουν να βιώσουν γιορτές όπως αυτές περιγράφονται μέσα από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ένα εγχείρημα που φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια διαφορετική Σκιάθο αντάξια της πολιτιστικής της κληρονομιάς κι ακόμα, να δείξει πως μπορεί ο τόπος να ξαναβρεί το νήμα που την ενώνει με την παράδοσή της και με αυτό να προχωρήσει δυνατότερη προς το μέλλον.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου ευχαριστεί προσωπικά αφενός για την υλοποίηση της χριστουγεννιάτικου στολισμού τους: Δέσποινα Μιτζέλου, Χαρά Πασχάλη, Γιώργο Αντωνίτσα, Ελένη Καροφύλη, Αλεξάνδα Γκούσο, Μάγδα Κυπαρισσού, Βούλα Βέττα, Ζωή Κόλλια-Κυριακούλη, Κερασία Ιωάννου, Καλλιόπη Ιωάννου, Αλεξάνδρα Καριοφύλλη-Ρηγανά, Χρυσούλα Μιτζέλου, Δέσποινα Συμιακάκη, Μυρσίνη Παπαδούλια, Ελισσάβετ Δερβένη, Ζωή Προύσαλη, Σοφία Στερεοπούλου, Τίνα Χούτου, Ματούλα Παρίση, Μίτσα Κυπαρισσού, Ιουλία Χονδρονικολή, Παναγιώτη Μυγδαλάκη, Μανώλη Ναούμ, Θοδωρή Γιαλούρη, Στέφανο Παντέρα, Ανδρέα Τάσσου, για το θεατρικό αναλόγιο τους: Γιώργο Σανιδά, Σταματίνα Χονδρονικολή, Μπάμπη Μανιώτη, Θεόδωρο Πασχάλη, Σταμάτη Αγγελέτο, Γιώργο Τσακάλογλου, Βούλα Χονδρονικολή, Αλεξία Κιούση, Θάνο Τζούμα, Κούλα Σαρρή, τους μικρούς Γιάννη και Κωνσταντίνα Μίγκα, για τη παραχώρηση των στολών το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου και για την προσφορά γλυκών το ζαχαροπλαστείο ΑΣΤΡΟΝ και την Σούλα Σταμέλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου