ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τελετή φωταγώγησης της Σκιάθου

τελετή-φωταγώγησης-της-σκιάθου-278669

Εκδήλωση με παπαδιαμαντική κατάνυξη στο Μπούρτζι

Ανάβει απόψε ο εορταστικός φωτισμός στο νησί του Παπαδιαμάντη, με τον Δήμο Σκιάθου να δίνει το σήμα εκκίνησης για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νησί σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, με τη συνεργασία συλλόγων και φορέων. Η τελετή φωταγώγησης του εορταστικού διακόσμου προγραμματίζεται απόψε στην είσοδο του Μπούρτζι, με τη δέουσα επισημότητα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της αποψινής, εναρκτήριας εορταστικής εκδήλωσης, στην κατάλληλα διακοσμημένη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι στις 20:00, θα παρουσιαστεί το θεατρικό αναλόγιο «Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη» σε κείμενα Γιώργου Σανιδά και επιμέλεια Ματούλας Χονδρονικολή.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας θα σημάνει την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με τη φωταγώγηση και την ίδια στιγμή χριστουγεννιάτικες μελωδίες θα απλωθούν σε όλη την πολίχνη.

Στο μεταξύ, το νησί έχει διακοσμηθεί με παπαδιαμαντικές φιγούρες και κατανυκτικό κλίμα, με τη ζωγράφο Δήμητρα Μιτζέλου να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι με αφετηρία και πηγή έμπνευσης τον Παπαδιαμάντη και τα διηγήματά του, δημιούργησε 60 ζωγραφικά έργα, που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του νησιού.

Οι παπαδιαμαντικές φιγούρες κοσμούν το Κοτρώνι, την οδό Παπαδιαμάντη, την πλατεία Παπαδιαμάντη, το νέο λιμάνι, το παλιό λιμάνι, την είσοδο στο Μπούρτζι, το Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι, την πλατεία των Τριών Ιεραρχών, και στην πάνω γειτονιά του νησιού, τις πλατείες της Παναγίας και της Αγίας Τριάδας.

«Αντλώντας έμπνευση από τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη, ζωγράφισα κάποιους ήρωες, στην προσπάθειά μας να ενώσουμε το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον, θέλοντας να βοηθήσουμε τα παιδιά, να μάθουν τις καθημερινές ασχολίες των παππούδων μας. Μέσα από τα έργα μου και παράλληλα με κάποια φυσικά υλικά, στολίσαμε το νησί με παπαδιαμαντικό χρώμα» είπε η υπεύθυνη για τον εορταστικό διάκοσμο του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου