Από τα κάστρα στο διάστημα: Το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου μαθαίνει…

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-06, 13:06:07
Από τα κάστρα στο διάστημα: Το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου μαθαίνει…

Ξενάγηση από τον κ. Δημητριάδη Απόστολο, ιδιοκτήτη του ενετικού κάστρου της Επισκοπής Σκοπέλου με τις πολεμίστρες του και με την μικρή βυζαντινή βασιλική των αρχών του 17ου αι., θεμελιωμένη στα ερείπια παλαιοχριστιανικού ναού που, με τη σειρά του, χτίστηκε πάνω σε αρχαίο ιερό, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του ΓΕΛ Σκοπέλου, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

Τα παιδιά θαύμασαν το κατάφυτο εσωτερικό του κάστρου, τα λαογραφικά του αντικείμενα αλλά και τα αρχαιολογικά του ευρήματα, εξερευνώντας έτσι μια άγνωστη και ποιητική πλευρά του όμορφου τόπου τους, σε απόσταση αναπνοής από το σχολείο τους.
Μια συναρπαστική διδασκαλία, με εικόνες, βίντεο και ζωηρό διάλογο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το σχολείο την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, με εμπνευστή τον Συντονιστή Παιδαγωγικής Ευθύνης και Εκπαιδευτικού Έργου, κ. Σπανό Σεραφείμ, Διδάκτορα και Πανεπιστημιακό Διδάσκοντα Μετεωρολογίας.

Ο κ. Σπανός μοιράστηκε με τα παιδιά τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του σε ομάδα προσομοίωσης της προετοιμασίας κοσμοναυτών για διαστημικό ταξίδι και από την μακρόχρονη επαγγελματική του εμπειρία στην μετεωρολογία. Στο τέλος της παρουσίασης εξήγησε τις πρακτικές εφαρμογές των γνώσεων διαστημικής και μετεωρολογίας στην καθημερινότητα όλων.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=