ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μείζονα αντιπολίτευση Σκιάθου: «Ο δήμαρχος εξοφλεί προεκλογικά γραμμάτια»

μείζονα-αντιπολίτευση-σκιάθου-ο-δήμ-282361

Βολές κατά της δημοτικής αρχής από την παράταξη «Σκιάθος ενωμένη – Βήμα στο μέλλον»

Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή Σκιάθου ασκεί η παράταξη «Σκιάθος ενωμένη – Βήμα στο μέλλον», εκτοξεύοντας βολές, με φόντο τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου, ενώ κάνει λόγο για «εξόφληση προεκλογικών γραμματίων» σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι: «Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 25ης Νοεμβρίου και στην οικονομική επιτροπή της επόμενης μέρας, τα μέλη της αντιπολίτευσης ύστερα από επαφές και συζητήσεις με φορείς και επιχειρηματίες της κοινωνίας μας προσπάθησαν με ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις και πάντα με συναινετική διάθεση να βοηθήσουν τη νέα δημοτική αρχή και να σταθούν αρωγός στη κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο των συμπολιτών και του νησιού μας».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου, επισημαίνεται ότι: «Ζητήσαμε σε συνέχεια ανάλογης πρωτοβουλίας μας τη μείωση των δημοτικών τελών στο 50/100 για τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων ύστερα μάλιστα από την διαπίστωση πως οι πτήσεις της Thomas Cook δεν είναι εφικτό να αναπληρωθούν εξ ολοκλήρου.

Γνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης, καταθέσαμε πρόταση κατασκευής τριώροφου υπογείου χώρου στάθμευσης στη πλατεία έμπροσθεν του κοιμητηρίου.

Για την διευκόλυνση των συμπολιτών και των επισκεπτών του νησιού μας, προτείναμε την ασφαλτόστρωση των δρόμων Καλύβια – Λεχούνι – Αγιος Χαράλαμπος – Πλάγια, Κατσαρού – Αλυγαριές και Κατσαρού – Πλατανιάς όπως επίσης τη μετεγκατάσταση του Λυκείου σε νέο κτίριο με σκοπό την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος. Ολες μας οι προτάσεις απορρίφθηκαν από τον δήμαρχο και τα μέλη της συμπολίτευσης, χωρίς κανένα ουσιαστικό και εμπεριστατωμένο λόγο».

Στην ίδια ανακοίνωση, τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης ασκούν δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή, ενώ όπως υποστηρίζουν: « Όπως φαίνεται προτεραιότητα για τη συμπολίτευση και το δήμαρχο είναι η εξόφληση των προεκλογικών γραμματίων σε υποστηρικτές και αποτυχόντες δημοτικούς συμβούλους. Περιμένουμε τώρα να δούμε σε ποιόν θα ανατεθεί η δημιουργία λογοτύπου τουριστικής προβολής με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 25.000 ευρώ», επισημαίνουν, μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας την ανακοίνωση, τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν ότι «κάποιες από τις προτάσεις μας ήταν και προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Τζούμα, αλλά κατά πως φάνηκε στη συνεδρίαση προτεραιότητα γι’ αυτόν και των παλιών και νέων υποστηρικτών του είναι η αγορά έναντι 1.200.000€ κτιρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών καθαριότητας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου