ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προτάσεις για απασχόληση από το Δήμο Σκοπέλου

προτάσεις-για-απασχόληση-από-το-δήμο-σ-284013

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης στην ημερίδα για την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία

Στην ημερίδα με θέμα «Προκλήσεις και δυναμικές για ένα οικοσύστημα κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας στη Μαγνησία», που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου Ματσάγγου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμμετείχε ο Δήμος Σκοπέλου.

Οι προτάσεις του Δήμου Σκοπέλου και του δημάρχου Σταμάτη Περίσση, για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και την ενημέρωση των πολιτών μέσω των Κέντρων Κοινότητας, είχαν τη θερμή αποδοχή και επικρότηση από την προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικών και Σχεδιασμού της Κ.Αλ.Ο. του Υπουργείου Εργασίας, Ελένης Κοντονάσιου.

Οπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, οι προτάσεις του δημάρχου αγγίζουν την καρδιά της ανάπτυξης του πεδίου της Κ.Αλ.Ο. και περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας, των επισφαλών θέσεων εργασίας και τη δημιουργία αξιοπρεπούς εργασίας για όλους.

Ο τρόπος με τον οποίο οικοδομείται η σχέση των Δήμων και των φορέων Κ.Αλ.Ο. με βάση τις ισχύουσες νομικές διατάξεις απεικονίζονται στα παρακάτω σημεία: Παραχωρήσεις ακινήτων. Δίνεται η δυνατότητα οι φορείς αυτοδιοίκησης και οι δημόσιοι φορείς να παραχωρούν την χρήση κινητής ή ακίνητης περιουσίας σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Προγραμματικές συμβάσεις. Παρέχεται η δυνατότητα στους Δήμους να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις σε φορείς Κ.Αλ.Ο. Το αντικείμενο των συμβάσεων αυτών αφορά στην μελέτη και εκτέλεση έργων και προγραμμάτων κοινωνικής ωφέλειας και αναφέρεται στους καταστατικούς σκοπούς του φορέα Κ.Αλ.Ο με τον οποίο επιθυμεί να συμβληθεί ο δήμος.

Δημόσιες συμβάσεις κοινωνικής αναφοράς. Δίνεται η δυνατότητα στις δημόσιες αρχές, για το σύνολο των υπηρεσιών τους, να πραγματοποιούν διαγωνισμούς, με αποκλειστικούς δικαιούχους όλα τα νομικά πρόσωπα που έχουν ως κύριο καταστατικό σκοπό την επαγγελματική ένταξη ατόμων με αναπηρία ή μειονεκτούντων προσώπων και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ενταξης, που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, μόνο για κοινωνικές και άλλες ειδικές υπηρεσίες, όπως είναι οι υγειονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές υπηρεσίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου