ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στόχος η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σκιάθου με Δουβλίνο και Βρυξέλλες

στόχος-η-απευθείας-αεροπορική-σύνδεσ-287895

Η απευθείας σύνδεση με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους (low cost) είναι προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Σκιάθου, διότι θα επιτευχθεί ευκολότερα το άνοιγμα σε νέες αγορές, κατά συνέπεια, το βάρος των πρωτοβουλιών θα δοθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Μετά από πολύμηνη επικοινωνία, ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας βρέθηκε σήμερα Παρασκευή στο Δουβλίνο για τη συνάντηση που προκλήθηκε από την πλευρά του Δήμου, με θέμα να συμπεριληφθεί η Σκιάθος στους προορισμούς της χώρας μας, όπου έχει πρόγραμμα πτήσεων η Ryanair.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου συναντήθηκε με την Aisling Fitzpatrick, Route Manager Developer της Ryanair, σύμφωνα με την οποία είναι τώρα η κατάλληλη χρονική περίοδος να συνεργαστούν για το πρόγραμμα των πτήσεων για το 2021. Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι η σύνδεση με το Δουβλίνο και τις Βρυξέλλες, αλλά και προορισμούς από παραδοσιακές αγορές της Σκιάθου, από πόλεις που δεν υπάρχουν πτήσεις.

Για την επίτευξη του στόχου είναι ανάγκη να υπάρξει συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων και την διοίκηση της Fraport. Στην κατεύθυνση αυτή η Δημοτική Αρχή θα προκαλέσει αυτή τη συνέργεια έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη δρομολόγηση της νέας αεροπορικής σύνδεσης.

Η Ryanair είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός αεροπορικός όμιλος, εξυπηρετώντας πάνω από 153 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο σε περισσότερες από 2.400 καθημερινές πτήσεις από 86 βάσεις, στην Ελλάδα έχει 2 βάσεις και 13 προορισμούς, με αύξηση για το 2020 κατά 6%.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεργασία του Δήμου με την αεροπορική εταιρεία easy Jet, σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην έκθεση του Λονδίνου WTM 2019, με τον Δήμαρχο, τον Paul Bixby Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού της easyJet και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αλέξανδρο Ευσταθίου.

Τέλος μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται η ανακοίνωση για την απευθείας σύνδεση της Σκιάθου με το Παρίσι για το καλοκαίρι του 2020 από την transavia, όπως προέκυψε από τη συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, του Δημάρχου, και του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, στην έκθεση του Παρισιού IFTM Top Resa 2019, όπου συμμετείχε ο Δήμος με τη συνεργασία του ΕΟΤ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου