ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επιχείρηση «σκούπα» για αζήτητα οχήματα στην Αλόννησο

επιχείρηση-σκούπα-για-αζήτητα-οχήμ-289372

Σήκωσαν μανίκια οι επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου, απομακρύνοντας από τις οδικές αρτηρίες, ακόμη και δασικές εκτάσεις, παλιά, εγκαταλειμμένα οχήματα και μηχανάκια, χωρίς πινακίδες, παραδομένα για πολλά χρόνια στην φθορά του χρόνου. Το πρώτο σκέλος της επιχείρησης «σκούπα» για την περισυλλογή και απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων, για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν μερίμνησαν σχετικά, ολοκληρώθηκε πρόσφατα, για 32 οχήματα και 20, τουλάχιστον, μηχανάκια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

H διαδικασία ξεκίνησε συντονισμένα στο τέλος Σεπτεμβρίου. «Εγινε η καταγραφή, τοποθετήσαμε στα οχήματα ενημερωτικά σημειώματα, όπως ορίζει ο νόμος, ότι σε 40 μέρες πρέπει να απομακρυνθούν, και φτάσαμε αισίως στις 16 Νοεμβρίου, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία για να συγκεντρωθούν» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Φλωρούς, συντονίζων τη δράση, σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μιχάλη Καλογιάννη.

Ο κ. Φλωρούς υπογράμμισε ότι υπήρχαν οχήματα εγκαταλειμμένα επί δέκα και πλέον χρόνια, χωρίς λάστιχα, με σπασμένα τζάμια, τα οποία αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Όπως υπογραμμίζει, εξάλλου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Αλοννήσου, Μιχάλης Καλογιάννης, η διαδικασία θα συνεχιστεί, προκειμένου να περισυλλέγουν και να οδηγηθούν στην ανακύκλωση όλα τα οχήματα που βρίσκονται σε αχρηστία για πολλά χρόνια.

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία γίνεται συντονισμένα, με στόχο να περισυλλεγούν τα εγκαταλειμμένα οχήματα, που αποτελούν πρόβλημα για το περιβάλλον, το νησί και την αισθητική του εικόνα», είπε, ενώ προσέθεσε ότι οι ιδιοκτήτες τους συνεργάστηκαν με τον δήμο για την επίτευξη του στόχου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου