ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παγωμένα δημοτικά τέλη στη Σκιάθο

παγωμένα-δημοτικά-τέλη-στη-σκιάθο-289467

Μειωμένα κατά 50% τα δημοτικά τέλη ακινήτων, που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς σκοπούς

Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη εισηγήθηκε η οικονομική επιτροπή στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου, με τη δημοτική αρχή να υπογραμμίζει την πρόθεση ελάφρυνσης των δημοτών, λαμβανομένης υπόψη της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.

Τα δημοτικά τέλη παραμένουν ως έχουν στον Δήμο Σκιάθου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Λιακόπουλο να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Στους γενικούς συντελεστές προσθέσαμε το τέλος για τα ακίνητα, που έχουν κοινωφελείς σκοπούς», υπογραμμίζοντας ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία το τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ανέρχεται στο 50% του αντίστοιχου, που ισχύει για τις κατοικίες.

Ο ίδιος σημείωσε, παράλληλα, ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η θέσπιση ελαφρύνσεων για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με τη δέσμευση ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός τίθεται σε προτεραιότητα και θα υλοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Γραφείο πολιτών

Την πρόθεση στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων εξέφρασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ο οποίος τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη δημιουργίας γραφείου για τον πολίτη στον Δήμο Σκιάθου.

Το γραφείο τίθεται σε λειτουργία από την ερχόμενη εβδομάδα, θα λειτουργεί κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα στο δημαρχείο της Σκιάθου, με υπεύθυνη τη δημοτική σύμβουλο Ματούλα Χονδρονικολή, εντεταλμένη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

«Το γραφείο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στον Δήμο Σκιάθου, με στόχο να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη και να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά τους», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σκιάθου.

Ο ίδιος σημείωσε, παράλληλα, ότι βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού πρόγραμμα ελάφρυνσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μέσω της ΔΕΥΑΣ, ενώ υπογράμμισε ότι κάθε περίπτωση θα αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. «Πάντα είμαστε κοντά στους απόρους και σε όσους έχουν ανάγκη στήριξης, προσφέροντας τη βοήθειά μας. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα» είπε.

Παλιές οφειλές

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, ο Θοδωρής Τζούμας υπενθύμισε ότι σε διάστημα δεκαπέντε ημερών, από την ανάληψη των καθηκόντων του, μετά την ενημερωτική επιστολή που κοινοποιήθηκε στους οφειλέτες από τον Δήμο Σκιάθου, τέθηκαν σε ρύθμιση οφειλές ύψους 1.600.000 ευρώ.

Παράλληλα ο δήμαρχος Σκιάθου κατέστησε σαφές ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου να εισρεύσουν στα ταμεία του Δήμου τα οφειλόμενα παλαιότερων ετών, ενώ τόνισε ότι «διατηρούμε ψηλά στην ατζέντα την κοινωνική πολιτική και θα εξεταστούν οι περαιτέρω πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, για την ελάφρυνση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου