ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μηδενικά τέλη για απόρους, μείωση 50% σε τρίτεκνους και πολύτεκνους

μηδενικά-τέλη-για-απόρους-μείωση-50-σε-τ-293910

Ειδικές ελαφρύνσεις έχει θεσπίσει ο Δήμος Αλοννήσου για ευπαθείς ομάδες

Ειδικά μέτρα ελάφρυνσης έχει θεσπίσει για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ο Δήμος Αλοννήσου, με πλήρη απαλλαγή για όσους δημότες ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας ή έχουν αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω.

Οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής που τέθηκαν υπόψη του δημοτικού συμβουλίου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, περιλαμβάνουν σειρά μέτρων ανακούφισης και ειδικών ελαφρύνσεων, που κρίνονται ως αναγκαίες σε πολλές περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής που τέθηκε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου, περιλαμβάνει μείωση των τελών ύδρευσης, καθαριότητας και αποχέτευσης σε ποσοστό 50% για τους άπορους, τα άτομα με αναπηρίες με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους.

Η πλήρης απαλλαγή αφορά, όπως προαναφέρθηκε, σε όσους ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας και τους έχοντες αναπηρία άνω του 80%.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ανέφερε ότι «εντάσσεται στους σχεδιασμούς που είχαμε κάνει. Οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη, για ειδικές κατηγορίες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, έχουν θεσπιστεί από την αρχή της θητείας μας. Τα κριτήρια που ίσχυαν, ωστόσο, ήταν αυστηρά και με τη νέα απόφαση που πήραμε, βελτιώσαμε ουσιαστικά την προηγούμενη απόφαση, προκειμένου να ενταχθούν στις ειδικές ελαφρύνσεις και τις απαλλαγές, όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι γίνεται καθημερινά αποδέκτης των αιτημάτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κάτοικοι του νησιού, ενώ σημείωσε, παράλληλα, ότι δίνεται προτεραιότητα σε κοινωνικό επίπεδο. «Δεν είναι η πρώτη χρονιά που υιοθετούμε τα συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης αλλά επειδή ήταν αυστηρά τα κριτήρια, με αποτέλεσμα άνθρωποι που είχαν πραγματικά ανάγκη να μένουν εκτός, τα βελτιώσαμε, πάντα, βέβαια, με σεβασμό στις ευπαθείς ομάδες και στα έσοδα του Δήμου. Θεωρώ ότι τώρα μπορούν να ενταχθούν περισσότεροι δημότες που έχουν ανάγκες» υπογράμμισε.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου