ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέα τουριστική επένδυση εκατομμυρίων στη Σκιάθο

νέα-τουριστική-επένδυση-εκατομμυρίω-293923

Το ξενοδοχείο, που θα λειτουργήσει στην Αγία Ελένη, θα διαθέτει εννέα πισίνες, εκ των οποίων οι έξι ιδιωτικές

Τουριστική επένδυση εκατομμυρίων ευρώ δρομολογείται στη Σκιάθο από ιδιώτη. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες μεγάλες επενδύσεις που έχουν γίνει στη Μαγνησία τα τελευταία χρόνια και η οποία αναμένεται να τονώσει την τοπική οικονομία και απασχόληση, αλλά και να συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού σε κλίνες.

Σύμφωνα με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, πρόκειται για την ανέγερση και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων και δυναμικότητας 304 κλινών, που θα χωροθετηθεί στην περιοχή της Αγίας Ελένης στη Σκιάθο.

Η μεγάλη επένδυση προωθείται σε ακίνητο ιδιοκτησίας δύο ιδιωτικών εταιρειών συνολικής έκτασης 92.276,25 τ.μ. Για πολεοδομική χρήση θα γίνει εκμετάλλευση έκτασης 37.040,60 τ.μ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το συγκρότημα θα αποτελείται από τέσσεριςανεξάρτητες κτιριακές ενότητες, οι οποίες διατάσσονται σε επίπεδα. Είναι δυναμικότητας 121 δωματίων (304 κλινών), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 50 δωμάτια των δύο κλινών, 62 δωμάτια των τριών κλινών, 4 σουίτες και λοιπές εγκαταστάσεις, με ισόγεια, διώροφα κτίρια και υπόγειους χώρους.

Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα δημιουργηθούν συνολικά εννέα πισίνες από τις οποίες οκτώ θα αφορούν σε υπαίθριες πισίνες και μια κλειστή, από αυτές οι τρεις θα είναι κοινόχρηστες και οι έξι είναι ιδιωτικές.

Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έρχεται προς έγκριση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη στις 6 το απόγευμα, η ξενοδοχειακή μονάδα θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της από υφιστάμενη γεώτρηση.

Μάλιστα από την αρμόδια υπηρεσία υπάρχει κατ’ αρχήν θετική γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, κάτι που αναμένεται να επικυρώσει με απόφασή του και το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου