ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ποικίλες δράσεις από το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου

ποικίλες-δράσεις-από-το-γενικό-λύκειο-300946

Πρόσφατες δράσεις βιωματικής μάθησης πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για ποικίλα θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ιωάννης Σίσκος, πανεπιστημιακός καθηγητής, ειδικός στην επιχειρησιακή έρευνα και στα ευφυή συστήματα υποστήριξης αποφάσεων και διασφάλισης ποιότητας με ανάλυση δεδομένων, συζήτησε με τους μαθητές θέματα πληροφορικής με εφαρμογή στην επιστημονική έρευνα και στην τοπική αυτοδιοίκηση και εμψύχωσε τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στην πορεία τους προς την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Με εκπαιδευτικούς στόχους τη γνώση για το ανθρώπινο σώμα και την προστασία του, όπως και τον σεβασμό προς το άλλο σώμα, ακολούθησε ενημερωτική δράση με τις Αικατερίνη Καλαϊτζή μαία και Παναγιώτα Ντούλια επισκέπτρια υγείας, υπεύθυνες του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού και Προγεννητικού Ελέγχου του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου. Πιστοποιημένες στις σχολικές ενημερωτικές επισκέψεις, ενημέρωσαν τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ πρόγραμμα, που αφορά στην «Ανάπτυξη – Υλοποίηση από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού σε εθνικό επίπεδο, για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία», μέρος της Αγωγής Υγείας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου για το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στους μαθητές, καθώς και ενημέρωση των γονέων.

Μετά τις ενημερώσεις ακολούθησε συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν ο Μιλτιάδης Λασκαρίδης, μαιευτήρας, γυναικολόγος και η Βασιλική Μπλιούμη μαία του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου