ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενέργειες για αδειοδότηση της πλωτής εξέδρας στη μαρίνα Σκιάθου

ενέργειες-για-αδειοδότηση-της-πλωτής-303166

Συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και του Δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Τουρισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ, μετά από πρόταση του Δήμου, για να δρομολογηθούν οι από κοινού ενέργειες για την αδειοδότηση και νομιμοποίηση της λειτουργίας της πλωτής εξέδρας που έχει τοποθετηθεί στη χωροθετημένη περιοχή της μαρίνας που ανήκει στο Ταμείο.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, «Για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται με σχέδιο ένα μακροχρόνιο σοβαρό πρόβλημα που παρέμενε σε εκκρεμότητα. Ο Δήμος θα προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης χωροθέτησης της πλωτής την οποία θα υποβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ για έγκριση, για να δοθεί στη συνέχεια η άδεια από τη Γενική Γραμματεία Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού».

Η συνεργασία του Δήμου με τον Υπουργό Τουρισμού, εγκαινιάστηκε στην έκθεση IFTM TOP RESA του Παρισιού (1-4 Οκτωβρίου), όπου ο Υπουργός υποστήριξε την πρωτοβουλία του Δήμου για το άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές, μεταξύ αυτών η Γαλλία και η Τουρκία. Συγκεκριμένα σημαντική είναι η συμβολή του στο άνοιγμα αεροπορικής σύνδεσης του Παρισιού με τη Σκιάθο για το 2020, όπως και στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Δεκεμβρίου για την προβολή της Σκιάθου.

Ο Δήμος προτίθεται να καλλιεργήσει αυτή τη συνεργασία, ως στρατηγικής σημασίας για το σχεδιασμό και υλοποίηση της τουριστικής ανάπτυξης της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου