ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αρωμα Σκοπέλου στη Θεσσαλονίκη

αρωμα-σκοπέλου-στη-θεσσαλονίκη-307923

Τοπικά προϊόντα του νησιού πρωταγωνίστησαν στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού Philoxenia 19

Δυναμικό «παρών» έδωσαν η Σκόπελος και τα προϊόντα του νησιού στην Διεθνή Εκθεση Τουρισμού Philoxenia 19 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής και σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτίσει ο Δήμος Σκοπέλου.

Το νησί συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που ήταν τιμώμενη Περιφέρεια της έκθεσης και απονεμήθηκε σχετικό βραβείο. Το νησί συμμετείχε με έντυπα του προορισμού, άλλων μορφών τουρισμού όπως τα μονοπάτια της Σκοπέλου, η ποδηλασία, οι καταδύσεις, καγιάκ και ιστιοπλοΐα και πάρα πολλά τοπικά προϊόντα, όπως μέλι, ελαιόλαδο, ελιές, μαρμελάδα και γλυκό δαμάσκηνο, ροζέδες, χαϊμαλιά, αμυγδαλωτά, λικέρ δαμάσκηνο, χειροποίητα σαπούνια και κεραλοιφή.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρέθηκαν πολλοί επισκέπτες και εκθέτες, ενώ εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για τον προορισμό και για τα τοπικά προϊόντα. Διατέθηκε αρκετό έντυπο υλικό και πολλά τοπικά προϊόντα, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις σε πολιτικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Το νησί εκπροσώπησαν στην έκθεση και παρέστησαν οι Σταμάτης Περίσσης δήμαρχος Σκοπέλου, Αγγελος Ξηντάρης πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη τουριστικής προβολής, Ιωάννης Γιολδάσης και Ευανθία Καραμεσίνη μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Ζλατούδης.

Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου Σκοπέλου ευχαριστεί ιδιαιτέρως τα ξενοδοχεία που πρόσφεραν δωρεάν φιλοξενία για το καλοκαίρι του 2020 στο πλαίσιο της κλήρωσης δώρων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τους παραγωγούς της νησιού για τα προϊόντα και τους επαγγελματίες για το υλικό προβολής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου