ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Πρεσβευτές» της Αλοννήσου

πρεσβευτές-της-αλοννήσου-310744

Διαύλους γαστρονομικής επικοινωνίας άνοιξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του νησιού

Τη γαστρονομική πανδαισία της Αλοννήσου είχαν την ευκαιρία να γευτούν Κινέζοι στη διάρκεια της εξόρμησης που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου στη χώρα του μεταξιού. Οι πολιτιστικοί «πρεσβευτές» του νησιού και των Βορείων Σποράδων κατ’ επέκταση ταξίδεψαν στην πανέμορφη πόλη Κούνμιγκ της Κίνας, η οποία ανήκει στο γενικό προξενείο της Γκουαγκτζού, μεταφέροντας στις αποσκευές τους το ιδιαίτερο τοπικό νησιωτικό χρώμα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Περιγράφοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη μοναδική εμπειρία και τις εντυπώσεις της αποστολής, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου Παναγιώτης Τσουκανάς, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού, ανέφερε ότι η πρόσκληση απευθύνθηκε από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Γκουαγκτζού Δημήτρη Βελισσαρούλη και τη συνεργάτιδα του προξενείου Μαρία Ζησούλη.

Τα μέλη της αποστολής, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αλοννήσου, παρουσίασαν χορούς του νησιού, στο πεντάστερο Ιντερκοντινένταλ, που ήταν διακοσμημένο με εικόνες του νησιού, αλλά και την κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι τοπικές γεύσεις, με επίκεντρο τον περίφημο τόνο Αλοννήσου.

Στις εκδηλώσεις, που διήρκεσαν δεκατρείς μέρες, παραβρέθηκαν οι επίσημοι της περιοχής, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου, που θαύμασαν τους χορευτές, οι οποίοι εμφανίστηκαν, φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές της Αλοννήσου. «Κάθε χρόνο πραγματοποιείται γαστρονομικό φεστιβάλ πολιτιστικού περιεχομένου, το οποίο φιλοξενεί έναν προορισμό από την Ελλάδα, κάθε φορά. Φέτος ήταν φιλοξενούμενη η Αλόννησος» είπε ο Παναγιώτης Τσουκανάς, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πόλη, την υποδοχή και την φιλοξενία που επιφύλαξαν οι διοργανωτές, ενώ χαρακτήρισε «εξαιρετικά ευγενικούς και φιλικούς τους Κινέζους».

Η συγκεκριμένη αποστολή άνοιξε διαύλους γνωριμίας και επικοινωνίας με την Αλόννησο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων κατ’ επέκταση, με τον κ. Τσουκανά να υπογραμμίζει ότι στόχος είναι να καταστούν μελλοντικοί τουριστικοί προορισμοί για τους επισκέπτες από την Κίνα. «Πραγματοποιήσαμε το εναρκτήριο λάκτισμα εκεί και θα προσπαθήσουμε πάλι με τον χορευτικό μας σύλλογο και σε συνεργασία με σύλλογο της Σκιάθου να παρουσιάσουμε τις ομορφιές των Σποράδων και σε άλλη περιοχή της Κίνας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία και εξέλιξη της παραπάνω συνεργασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου