ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοίγει δίαυλος με την Easy Jet ~ Επαφές για σύνδεση με Σκιάθο

ανοίγει-δίαυλος-με-την-easy-jet-επαφές-για-σύ-312603

Δυναμική προβολή του νησιού στη βρετανική πρωτεύουσα – Θετικά αποτελέσματα από τη συμμετοχή στη World Travel Market

Με θετικό πρόσημο, επαφές με την Easy Jet για απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Σκιάθο και δράσεις προβολής του νησιού στη Μεγάλη Βρετανία πλαισιώθηκε η συμμετοχή του νησιού του Παπαδιαμάντη στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση. Η World Travel Market του Λονδίνου, που έκλεισε χθες αυλαία, αποτέλεσε ένα ακόμη θετικό βήμα για τη διατήρηση και την ενδυνάμωση των δεσμών της περιοχής με τη βρετανική αγορά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δυναμική ήταν η παρουσία του Δήμου Σκιάθου στο περίπτερο του ΕΟΤ, με σειρά επαφών να ενισχύει την προσπάθεια εδραίωσης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Σκιάθου και των Βορείων Σποράδων κατ’ επέκταση με τη βρετανική εταιρεία Easy Jet από την επόμενη χρονιά.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, η πρόεδρος του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τις Βόρειες Σποράδες Αθανάσιος Ζλατούδης, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Διαμαντής Μαθινός, επιχειρηματίες και τουριστικοί πράκτορες, που πραγματοποίησαν σειρά επαφών.

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι φορείς της περιοχής μετά τη συνάντηση με τον Paul Bixby διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού της Εasy Jet, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκο Ευσταθίου να γράφει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook «είμαστε σε καλό δρόμο».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε, παράλληλα, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της έκθεσης, που πλαισιώθηκε από στοχευμένα ραντεβού και συναντήσεις με δημοσιογράφους διαφόρων χωρών και θεσμικούς παράγοντες.

Καινούργιες συνεργασίες

Απαριθμώντας τις συνεργασίες, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, ο δήμαρχος Σκιάθου υπογράμμισε ότι «συναντηθήκαμε και με τον υπουργό Τουρισμού και με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Φραγκάκη και συζητήσαμε τις επόμενες δράσεις μας. Επίσης θα εγκαινιάσουμε συνεργασία με την προϊσταμένη του γραφείου του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο Εμη Ασημακοπούλου και ήδη αποστείλαμε υλικό για να προβληθεί το νησί μέσα από την καμπάνια που θα κάνει το γραφείο του ΕΟΤ μέχρι το τέλος του χρόνου» είπε.

Παράλληλα θα διοργανωθεί ταξίδι εξοικείωσης με Αγγλους δημοσιογράφους την άνοιξη, με τη Σκιάθο να δίνει δυναμικό «παρών» στο γαστρονομικό φεστιβάλ που θα διοργανωθεί στην Αγγλία τον προσεχή Ιούλιο, με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε με έμφαση στον δίαυλο που ανοίγει με τη βρετανική αεροπορική εταιρεία Easy Jet και στην παρουσίαση της Σκιάθου στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, τον Δήμο Κωνσταντινούπολης και το ελληνικό προξενείο, την υποστήριξη του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Συναντήσεις με θετικό πρόσημο

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Αρης Δερβένης, «ψυχή» του εμβληματικού ξενοδοχείου Skiathos Palace, ο οποίος τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η μετατόπιση της διαδικασίας του Brexit την 31η Ιανουαρίου ευνοεί τη συνέχιση της ροής των κρατήσεων από την Αγγλία. «Στο κεφάλαιο της Thomas Cook γυρνάμε σελίδα, έχουμε ήδη υπογράψει με τη Jet2 ως ξενοδοχείο και ως νησί και στήνουμε την επόμενη μέρα με συνέργειες, με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό που παρευρέθηκε στην έκθεση και τον δήμαρχό μας κ. Τζούμα και τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων κ. Ευσταθίου. Είμαστε χαρούμενοι από την πορεία των επαφών» είπε.

Η δυναμική πορεία της Σκιάθου στη βρετανική αγορά συνεχίζεται, με τον κ. Ζλατούδη να υπογραμμίζει ότι τα θετικά βήματα που έγιναν είναι το αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας και των επαφών που πραγματοποίησαν φορείς και επαγγελματίες με ομολόγους τους στη διάρκεια της έκθεσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου