ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πράσινο φως για το υδατοδρόμιο στη Σκόπελο

πράσινο-φως-για-το-υδατοδρόμιο-στη-σκό-322725

Το υδατοδρόμιο του νησιού ανάμεσα στα 32 πρώτα, που θα λειτουργήσουν

Τη διαβεβαίωση ότι η Σκόπελος έχει ενταχθεί και βρίσκεται στα 32 πρώτα υδατοδρόμια, που θα λειτουργήσουν στον νησιωτικό και τον χερσαίο χώρο της Ελλάδας, έλαβε ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου του νησιού Αγγελος Ξηντάρης.

Ο ίδιος συμμετείχε σε διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων σε φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένων Ελλάδος στις 17 και 18 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν επίκαιρα θέματα διαχείρισης των Λιμενικών Ταμείων και Οργανισμών Λιμένος, ενώ συζητήθηκαν και αναλύθηκαν σημαντικά θέματα, που αφορούν στη λειτουργία και τη διαχείριση των λιμένων.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για τα μάστερ πλαν της Σκοπέλου και του Λουτρακίου και επισκέφτηκαν υπηρεσιακούς παράγοντες, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν. Ο Δήμος Σκοπέλου θα καταθέσει τις μελέτες των έργων που προβλέπονται στα μάστερ πλαν Σκοπέλου και Λουτρακίου για ένταξή τους στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», με απώτερο σκοπό τη χρηματοδότησή τους.

Στο μεταξύ, έως το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση αρκετών υδατοδρομίων, συμπεριλαμβανομένου της Σκοπέλου, προκειμένου να υπάρξει διασύνδεση του νησιού με τα υπόλοιπα υδατοδρόμια, με τον Βόλο και με την Αθήνα, μέσω Χαλκίδας και Ελευσίνας.

Τέλος, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για επίκαιρα θέματα προσωπικού και διοικητικής λειτουργίας των δημοσίων λιμενικών ταμείων, για την οικονομική λειτουργία τους, καθώς και για το νέο δημόσιο λογισμικό που θα ισχύει για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου