ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μάθημα προσφοράς… κόντρα στην αδιαφορία του ΟΣΚ για το νέο Δημοτικό Αλοννήσου

μάθημα-προσφοράς-κόντρα-στην-αδιαφο-324768

Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει δύο χρόνια τώρα ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, που έχει αφήσει χωρίς θρανία και υλικοτεχνικό εξοπλισμό το νέο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου, το έπραξαν τα μέλη της Βρετανικής Κοινότητας, που διαμένουν στο νησί.

Πρόκειται για το σχολείο, που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό, που είχε καταγγείλει μαζί με τον δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη τον ΟΣΚ για παντελή αδιαφορία στην εξασφάλιση του εξοπλισμού.

Για την επίπλωση του σχολείου με θρανία και καρέκλες το αίτημα είχε αποσταλεί από τον Δήμο πριν από δύο χρόνια, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία.

Μόνο η Περιφέρεια Θεσσαλίας άναψε το πράσινο φως για τον ψηφιακό εξοπλισμό των σχολείων της Θεσσαλίας, μεταξύ των οποίων και του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου, ανακοινώνοντας στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

«Μάννα εξ ουρανού»

Η Βρετανική Κοινότητα πολιτών, που αναπτύσσει σημαντική κοινωνική προσφορά εδώ και χρόνια στην Αλόννησο, παρενέβη και σ’ αυτό το θέμα,

δωρίζοντας ποσό 2.500 ευρώ για να αγοραστούν θρανία, ώστε να εξοπλιστεί τουλάχιστον η μία από τις τρεις αίθουσες διδασκαλίας, όπου οι μικροί μαθητές διδάσκονται το μάθημα των αγγλικών.

«Τους ζήτησα να με βοηθήσουν και το έκαναν χωρίς κανένα δισταγμό» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η καθηγήτρια αγγλικών του σχολείου Ειρήνη Μερτζανίδου.

Με το πολύτιμο αυτό ποσό της δωρεάς των Βρετανών αγοράστηκαν θρανία και καρέκλες. Παράλληλα κινούνται οι διαδικασίες για την αγορά και ορισμένων άλλων χρήσιμων αντικειμένων, ώστε να είναι λειτουργική η αίθουσα για τα παιδιά. Εκτιμάται πως πριν τα Χριστούγεννα οι μαθητές θα μπορούν κάνουν μάθημα στο νέο κτίριο για τα αγγλικά.

«Ειμαστε πολύ χαρούμενοι, διότι σύντομα θα μπορέσουμε να μπούμε μέσα στο νέο κτίριο. Το ευχαριστώ είναι λίγο μπροστά στο όφελος που θα έχουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου» πρόσθεσε επίσης η κ. Μερτζανίδου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου