Ενέργειες του Δημάρχου Αλοννήσου για μόνιμες λύσεις στον τομέα της Υγείας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-25, 10:48:37
Ενέργειες του Δημάρχου Αλοννήσου για μόνιμες λύσεις στον τομέα της Υγείας

Πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση, βρίσκεται το χρόνιο ακανθώδες  ζήτημα της υποστελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, μετά την άκρως εποικοδομητική συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης με την ηγεσία της νέας διοίκησης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας -  Στερεάς Ελλάδας, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Βαφίνη στην Αθήνα που συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Μαγνησίας κ. Αθανάσιο Λιούπη είχε επαφή με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ακολούθησε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου εκτενής συνάντηση στην Λάρισα με τον κ. Φώτη Σερέτη, Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας -  Στερεάς Ελλάδας, παρουσία του Υποδιοικητή κ. Ηλία Τσιαούση.

Στη συνάντηση τέθηκε εκτενώς το ζήτημα της ανεπαρκούς στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, αλλά και της συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, η διοίκηση ανταποκρίθηκε με πρωτόγνωρη ταχύτητα στα αιτήματα του κ Βαφίνη, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Δήμαρχος.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αλοννήσου, ζητήθηκε να προκηρυχτεί θέση διευθυντικής βαθμίδας για τη στελέχωση  του Ιατρού του Πολυδύναμου Ιατρείου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «Με αίσθημα ευθύνης και βαθιά γνώση των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, η αμεσότητα από πλευράς του διοικητή και του υποδιοικητή ήταν παροιμιώδης και απόδειξη αυτού ήταν πως το αίτημα του Δημάρχου προωθήθηκε αυθημερόν για διεκπεραίωση από το Υπουργείο Υγείας».

Αναφορικά με το θέμα, ο κ. Βαφίνης δήλωσε με ικανοποίηση, μετά το τέλος της συνάντησης πως «αισθανόμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που η νέα ηγεσία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας διαθέτει την κατάρτιση και την εμπειρία για να αφουγκραστεί τα προβλήματα ενός μικρού νησιωτικού τόπου και να αναζητήσει τρόπους επίλυσης. Η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά, έχουμε τοποθετήσει από το 2011 στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας και προωθούμε ως πάγιο αίτημα την ανάγκη για μόνιμη λύση, πέραν των πρόσκαιρων, στη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου».

Συμπληρωματικά δε, ο Δήμαρχος Αλοννήσου αναφέρθηκε στη σοβαρότητα του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη και την παράλληλη πορεία της Δημοτικής αρχής για την εξέλιξη του τουριστικού προορισμού-Αλόννησος, μέσα από έργα πνοής. Ειδικότερα αναφέρθηκε στη λειτουργία του πρώτου υποβρύχιου μουσείου στην Ελλάδα, πράγμα που επιβάλλει την δραστική αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας μέσα από την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας, τόσο των μονίμων  κατοίκων όσο  και των τουριστών.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=