ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σειρά επαφών του Δημάρχου Αλοννήσου σε Υπουργεία

σειρά-επαφών-του-δημάρχου-αλοννήσου-σ-331040

Η παρουσία του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη στην έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου «Dive in Blue Growth» για τη διαχείριση των επισκέψιμων ενάλιων χώρων πολιτιστικής και φυσικής κληρονομίας, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, σηματοδότησε ένα πλήρως παραγωγικό τρίμερο επαφών εκ μέρους του Δήμου Αλοννήσου στην Αθήνα.

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Αλοννήσου συναντήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, στον οποίο και έθεσε υπόψη με λεπτομέρεια θέματα που αφορούν στις παραλείψεις του χωροταξικού σχεδίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναφορικά με την Αλόννησο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Βαφίνη με τον νέο Πρόεδρο του Κτηματολογίου, κ. Δημήτρη Σταθάκη, στο πλαίσιο της οποίας έγινε εκτενής ανάλυση για τα γνωστά πλέον προβλήματα που έχουν προκύψει από την αρχική κατάρτιση του κτηματολογίου στην Αλόννησο. Ο νέος πρόεδρος δεσμεύθηκε να επανέλθει άμεσα στον Δήμαρχο, εφόσον ενημερωθεί πλήρως για τα σχετικά ζητήματα.

Εξίσου εποικοδομητική ήταν και η συνάντηση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων- ΜΟΔ ΑΕ. Συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σάκη Ζλατούδη, ο κ. Βαφίνης είχε συνάντηση με στελέχη της ΜΟΔ προκειμένου να παρουσιάσει ατζέντα σημαντικών θεμάτων. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την υποστήριξη του Δήμου Αλοννήσου και γενικότερα των Δήμων των νησιών των Βορείων Σποράδων για ωρίμανση έργων, λόγω έλλειψης τεχνικών υπηρεσιών και για την υποστήριξη που θα μπορούσε να παρέχει η ΜΟΔ και στους τρεις Δήμους, για τη δημιουργία ενός συνδέσμου τεχνικής υπηρεσίας. Επιπλέον, τα στελέχη της ΜΟΔ συμφώνησαν να διερευνήσουν να αναλάβει η Μονάδα να παρέχει ενδεχόμενη υποστήριξη του Δήμου Αλοννήσου για την ωρίμανση και την δημοπράτηση μελετών του έργου με θέμα τη «δημιουργία κέντρου ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κοινού (ΚΕΕΚ) Αλοννήσου για τους ενάλιους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους».

Η επόμενη συνάντηση είχε προγραμματιστεί στο Υπουργείο Υγείας με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη κατά την διάρκεια της οποίας, ο Δήμαρχος Αλοννήσου που συνοδευόταν από τον Βουλευτή Μαγνησίας κ. Αθανάσιο Λιούπη, έκανε λόγο για εύρος θεμάτων με κυρίαρχο, την άμεση αναγκαιότητα για τη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των παραγωγικών επαφών, οι κύριοι Βαφίνης και Λιούπης μετέβησαν εν συνεχεία την ίδια ημέρα στο Υπουργείο Εσωτερικών για συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο, όπου και τέθηκε από τον Δήμαρχο Αλοννήσου το σημαντικότερο πρόβλημα του Δήμου που αφορά στην υποστελέχωση του.

«Με γνώμονα τα πρακτικά προβλήματα του Δημότη Αλοννήσου, η νέα Δημοτική Αρχή κινείται με ταχείς ρυθμούς και επιζητεί γόνιμες συνεργασίες με όλους τους αρμόδιους φορείς για την μελλοντική διευθέτηση των κρίσιμων ζητημάτων», δήλωσε στο τέλος του τριημέρου των επαφών, ο κ. Πέτρος Βαφίνης που τόνισε πως όλες οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε άριστο κλίμα, ενώ θα ακολουθήσει εκ νέου επικοινωνία με όλες τις πλευρές στο επόμενο διάστημα επί του συνόλου των θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου