ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνής προβολή της Σκιάθου

διεθνής-προβολή-της-σκιάθου-331214

Ανοιγμα του νησιού σε νέες αγορές και υποδοχή Τούρκων τον Απρίλιο

Διαρκή προτεραιότητα αποτελεί για τη δημοτική αρχή Σκιάθου η φιλοξενία δημοσιογραφικών ομάδων από το εξωτερικό, με στόχο την προβολή του νησιού σε νέες αγορές, όπως για παράδειγμα η Τουρκία.

Τον προσεχή Απρίλιο θα προσκληθεί ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων στο νησί, στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης που έχει ως στόχο την ευρεία προβολή του νησιού στη γειτονική χώρα, που αποτελεί μεγάλη τουριστική αγορά. Πλήθος τουριστών επιλέγει την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές, με τη δημοτική αρχή Σκιάθου να στρέφει το βλέμμα στη συγκεκριμένη αγορά, παράλληλα με το διαρκές άνοιγμα που επιχειρεί στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γαλλία και ιδιαιτέρως το Παρίσι, που αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους για τη δημοτική αρχή της Σκιάθου, με την πρόσφατη επίσκεψη της γνωστής δημοσιογράφου Dominique Savidan να καταγράφεται ως ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη διεθνή τουριστική προβολή του νησιού.

Η δημοσιογράφος επισκέφτηκε το ιστορικό κέντρο, τα μουσεία Αλ. Παπαδιαμάντη, Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης, Σκιαθίτικο Σπίτι, Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, την ιερά μονή Ευαγγελισμού, το Κάστρο, τις παραλίες Κουκουναριές, Λαλάρια, Τσουγκριάς, καταγράφοντας τις ομορφιές του νησιού σε τετρασέλιδο αφιέρωμα στο ένθετο «Le Parisien – Weekend».

Εξίσου σημαντικό ήταν το ταξίδι εξοικείωσης δημοσιογράφων από τη Ρουμανία, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα και περιελάμβανε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο, στα μουσεία, στην ιερά μονή Ευαγγελισμού, στο Κάστρο, στις παραλίες Κουκουναριές, Ξέρξης, Ελιάς, Αγκιστρος, Λαλάρια και Τσουγκριάς.

Τα δημοσιεύματα από το ταξίδι των δημοσιογράφων απευθύνονται σε μέσο και ανώτερο κοινό, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως Marie Claire, Harper’s Bazaar, ExtraVita.ro.

Στο μεταξύ, μετά από αίτημα του Δήμου Σκιάθου προς την αεροπορική εταιρεία AEGEAN AIRLINES, στο χειμερινό εβδομαδιαίο πρόγραμμα πτήσεων της OLYMPIC AIRLINES (AEGEAN GROUP) προστέθηκε μια ακόμα πτήση κάθε Τετάρτη.

Μέχρι τέλους του χειμερινού προγράμματος η γραμμή θα καλύπτεται με τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως.

Πρόκειται για πάγιο αίτημα των κατοίκων και των τριών νησιών των Β. Σποράδων, διότι τους δίνει τη δυνατότητα διευθέτησης υποθέσεων που έχουν σχέση με δημόσιες υπηρεσίες, αλλά το σπουδαιότερο για ιατρικούς λόγους.

Ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά τον διευθύνοντα σύμβουλο της AEGEAN AIRLINES Δημήτρη Γερογιάννη, καθώς με εξαιρετική ευαισθησία εξέτασε το θέμα, ώστε να ικανοποιηθεί πάγο αίτημα. Ευχαριστεί επίσης τον Γρηγόριο Φλέσσα, κυβερνήτη της εταιρείας για την καθοριστική συμβολή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου