ΣΠΟΡΑΔΕΣ

50 έργα στον Δήμο Σκοπέλου

50-έργα-στον-δήμο-σκοπέλου-341797

Προτάσεις στο πρόγραμμα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων

Εργα άνω των 44.594.000 ευρώ περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων για τον Δήμο Σκοπέλου, με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί να καλύπτουν όλους τους τομείς ανάπτυξης.

Στον κατάλογο των του προγράμματος ΟΧΕ που έχει κοινοποιηθεί από τη δημοτική αρχή σε όλα τα ΜΜΕ και παράλληλα τόσο στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Ευσταθίου, όσο και στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργο Αναγνώστου, περιλαμβάνονται προτάσεις που αφορούν στον τουρισμό, τις υποδομές, δράσεις, αλλά και προτάσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της «πράσινης» ανάπτυξης.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Δεν παραλάβαμε απολύτως τίποτα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που να αφορά στο πρόγραμμα Ο.Χ.Ε., προσπαθήσαμε πολύ και δεν καταθέσαμε απλές προτάσεις, αλλά είναι η κατάρτιση των τεχνικών δελτίων και οι προμελέτες των έργων αυτών, που ολοκληρώθηκαν με πλήρη στοιχεία και εκκρεμούν μόνο οι τελικές μελέτες τους».

Παράλληλα τόνισε ότι «εκτελέστηκε ένα τεράστιο έργο μέσα σε διάστημα 20 ημερών, το οποίο επιτεύχθηκε μετά από επανειλημμένα ταξίδια και επαφές με ειδικούς μελετητές, με γραφεία, με την Περιφέρεια, με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και με τον υπεύθυνο σύμβουλο ο οποίος μας ενισχύει και μας βοηθά σε αυτό το πρόγραμμα».

Κλείνοντας, ο κ. Περίσσης σημείωσε ότι η πρόταση ενδέχεται να εμπλουτιστεί ή να τροποποιηθεί μετά τη διαβούλευση με όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ενώ προσέθεσε ότι πρωταρχική επιδίωξη ήταν «να προλάβουμε την καταληκτική ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου. Από εδώ και πέρα όλα είναι δυνατά, πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά για το νησί», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου