ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ελεύθεροι με όρους οι τρεις ναρκέμποροι για τον έναν τόνο χασίς στην Αλόννησο

ελεύθεροι-με-όρους-οι-τρεις-ναρκέμπορ-342021

Δεν προκύπτει κοινή πλεύση των σκαφών, λέει η υπεράσπιση

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Βόλου οι τρεις Αλβανοί ηλικίας 42, 42 και 25 ετών, που καταδιώχτηκαν άγρια την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου ως ύποπτοι για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι τρεις Αλβανοί, που η δράση τους συσχετίστηκε με την κατάσχεση των 1.172 κιλών κάνναβης τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου που βρέθηκε κρυμμένη σε σπηλιά της νησίδας Πιπέρι Αλοννήσου και τη σύλληψη του 35χρονου Αλβανού που ακινητοποιήθηκε με το σκάφος του στο Αγκίστρι για την εν λόγω ποσότητα, συνελήφθη και κρίθηκε προφυλακιστέος, αφέθηκαν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο οικείο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εγγυοδοσία ύψους 10.000 ευρώ έκαστος.

Στις απολογίες τους ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την υπόθεση. Ο συνήγορος υπεράσπισής τους Δημήτρης Κοντούλας υποστήριξε ότι μεταξύ των δύο σκαφών δεν προέκυψε κοινή πορεία και πλεύση, δεν υπήρχε τοπική και χρονική συσχέτιση.

Ακόμη, στάθηκε στην απολογία του 35χρονου Αλβανού, που προφυλακίστηκε την Παρασκευή, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του στη μεταφορά των ναρκωτικών, αλλά για τους τρεις κατηγορούμενους ισχυρίστηκε ότι δεν τους γνωρίζει, δεν τους έχει δει ποτέ στη ζωή του.

Οι τρεις αλλοδαποί υποστηρίζουν ότι την ώρα της ακινητοποίησής τους έπλεαν με προορισμό τους κόλπο στα Ψαρά όπου μετέφεραν βενζίνη και επικαλέστηκαν τα 700 λίτρα καυσίμων που οι λιμενικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν.

Υπενθυμίζεται ότι τα ναρκωτικά είχαν εντοπιστεί στη νησίδα Πιπέρι στο θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου μετά από επιχείρηση μαμούθ από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία. Είχε προηγηθεί η σύλληψη του 35χρονου Αλβανού στο Αγκίστρι, ενώ η σύλληψη των άλλων τριών Αλβανών είχε γίνει πέντε μέρες νωρίτερα μετά από άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς.

Οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στον ανακριτή Βόλου την Τρίτη για απολογίες μετά την έκδοση εντάλματος για εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Προς στιγμήν ήταν κρατούμενοι στη Μυτιλήνη για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και εναντίον τους είχε εκδοθεί απόφαση διοικητικής απέλασης. Μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου