ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνάντηση εμπόρων της Σκιάθου

συνάντηση-εμπόρων-της-σκιάθου-346693

Προσπάθειες ανασύστασης του Εμπορικού Συλλόγου του νησιού

Πρωτοβουλία για την ανασύσταση του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου έχει αναλάβει επαγγελματίας του νησιού, με στόχο την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Με πρωτοβουλία του Μανώλη Πασχάλη, ιδιοκτήτη καταστήματος στη Σκιάθο, πραγματοποιήθηκε προχθές συνάντηση εμπόρων του νησιού, ενώ αύριο Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα διοργανώνεται η δεύτερη συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σκιάθου, με στόχο να λάβει νομική υπόσταση ο σύλλογος, να συζητηθεί η οργανωτική δομή και να ιεραρχηθούν τα θέματα που ζητούν επίλυση.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Μανώλη Πασχάλη, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι πολλά τα ζητήματα που απασχολούν τους εμπόρους της Σκιάθου, με κυριότερα τη συνεργασία με αντίστοιχους Εμπορικούς Συλλόγους άλλων νησιωτικών περιοχών και τη συνδρομή των βουλευτών, προκειμένου να επανέλθει ο ΦΠΑ 16% στα νησιά.

«Είναι πολλά τα ζητήματα που μας απασχολούν και ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται το αίτημα μείωσης των δημοτικών τελών, το οποίο σκοπεύουμε να υποβάλουμε στη δημοτική αρχή. Το νησί έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα από τη χρεοκοπία του κολοσσού Thomas Cook και από τη μείωση του τουρισμού. Κατά συνέπεια, πρέπει να γίνει μείωση των δημοτικών τελών» είπε ο κ. Πασχάλης.

Μεταξύ των στόχων που θέτει ο ίδιος είναι η διοργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης, δράσεων κοινωνικού ενδιαφέροντος και άλλων πρωτοβουλιών στο νησί.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μανώλης Πασχάλης μετά την προχθεσινή, πρώτη συνάντηση, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι «σε πρώτη, τουλάχιστον, φάση μόνο τα εμπορικά καταστήματα συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κίνηση».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου