ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνάντηση στο υπουργείο για το μεταφορικό ισοδύναμο στις Β. Σποράδες

συνάντηση-στο-υπουργείο-για-το-μεταφο-346911

Γνώστρια του θέματος η γενική γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου

Τη δέσμευση της γενικής γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου για σύσκεψη στο υπουργείο για τα προβλήματα που προκύπτουν με το μεταφορικό ισοδύναμο για τα καύσιμα στις Βόρειες Σποράδες απέσπασε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αθανάσιος Ζλατούδης, ο οποίος συμμετείχε στην 46η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ), η οποία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Χαλκίδα.

Ο κ. Ζλατούδης που εκπροσώπησε το Επιμελητήριο στη Συνέλευση, μετέφερε στη Χριστιάνα Καλογήρου, που ήταν παρούσα στη διοργάνωση, τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του μέτρου.

Οπως ενημέρωσε, οι βενζινοπώλες βρίσκονται επί τις ουσίας σε ισχνή οικονομική κατάσταση, καθώς φτάνουν να επιδοτούν επί της ουσίας οι ίδιοι την εφαρμογή του μέτρου, όταν πληρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα το τιμολόγιο των καυσίμων που αγοράζουν, το πωλούν με μειωμένη τιμή σύμφωνα με το μέτρο – για τις Βόρειες Σποράδες 18 λεπτά – ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πληρωμή τους από το Υπουργείο μπορεί να χρειαστεί και ενάμιση μήνα.

Ο κ. Ζλατούδης ενημερώνει ότι η γενική γραμματέας κ. Καλογήρου, μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης επί σειρά ετών και από διαφορετικά πόστα, γνώριζε επακριβώς την παθογένεια του μέτρου σε ό,τι αφορά στα καύσιμα και δεσμεύτηκε να συναντηθεί στο προσεχές διάστημα με εκπροσώπους των πρατηριούχων καυσίμων της περιοχής στο Υπουργείο προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Παράλληλα, στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε και η πορεία της πρότασης για το πλαίσιο «Τοπικών Συνοδών». Παρόντες στη συζήτηση ήταν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης και ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ και του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου