ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σειρά επαφών του Δημάρχου Σκοπέλου στην Αθήνα

σειρά-επαφών-του-δημάρχου-σκοπέλου-στ-347240

Στην Λάρισα για την ολοκλήρωση των Διαβουλεύσεων που αφορούν το Πρόγραμμα Ο.Χ.Ε. (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) και την κατάθεση των προτάσεων του Δήμου Σκοπέλου βρέθηκε από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος του νησιού κ. Σταμάτης Περίσσης. Επέστρεψε την Κυριακή και αμέσως την επόμενη ημέρα έφυγε ξανά για ταξίδι στην Αθήνα όπου σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου θα παραστεί σε δυο συναντήσεις.

Πρώτα θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου και τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Κωνσταντίνο Λούλη, με σκοπό την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκοπέλου.

Ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, με θέμα την έκτακτη επιχορήγηση για τις των καταστροφές που υπέστησαν περιοχές της Σκοπέλου, μετά τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί.

Χτες το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κήρυξε το νησί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, έπειτα από αίτημα που είχε υποβάλλει εγγράφως ο Δήμος, ζητώντας να κηρυχθούν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω ισχυρής χαλαζόπτωσης, βροχόπτωσης και ανεμοθύελλας, οι Κοινότητες Γλώσσας, Λουτρακίου, Κλήματος μέχρι και τον οικισμό του Πανόρμου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ξεκίνησε η πλήρη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την χαλαζόπτωση και συγκεκριμένα από τις 8 έως 21 Οκτωβρίου θα γίνονται οι δηλώσεις των πληγέντων, ώστε να τους καταβληθεί σύντομα αποζημίωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ της περιοχής τους έχοντας μαζί τους την Δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε. 2019. Για την Σκόπελο θα απευθύνονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ κ. Πανταζή Σκλάβο (Τηλ. Επικ. 2424350109. Για την Γλώσσα και το Ν. Κλήμα θα απευθύνονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ κ. Ευάγγελο Κουμανιτσιώτη (Τηλ. Επικ. 2424034183)

Τέλος, πάρα πολύ σύντομα θα υπάρξει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση των πολιτών τόσο για το Πρόγραμμα Ο.Χ.Ε (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) που κατέθεσε ο Δήμος Σκοπέλου, όσο και για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου