ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανάδειξη μονοπατιών της Σκιάθου

ανάδειξη-μονοπατιών-της-σκιάθου-348171

Εναλλακτικές οικοτουριστικές διαδρομές προωθεί η δημοτική αρχή

Στις εναλλακτικές τουριστικές προτάσεις ανάπτυξης στρέφεται το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής Σκιάθου, με τον αντίστοιχο σχεδιασμό να βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Ενα από τα έργα που έχουν ήδη προταθεί προς ένταξη στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση των νησιών είναι οι οικοτουριστικές διαδρομές του Δήμου Σκιάθου, έργο ώριμο προς υλοποίηση, το οποίο θα προσφέρει επιπλέον οφέλη στη Σκιάθο.

«Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει την ανάδειξη των μονοπατιών, μέσα από πλακοστρώσεις, παγκάκια, σήμανση. Ετσι θα προωθήσουμε τον περιπατητικό τουρισμό, ο οποίος είναι θεματικός τουρισμός και αναπτύσσεται σε μια περίοδο πέραν από την υψηλή σεζόν» όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Παράλληλα θα επιδιωχθεί η συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου σε εκθέσεις που αφορούν στον θεματικό τουρισμό, η διοργάνωση συνεδρίων με συναφές θέμα και η ανάπτυξη δομών με «εναλλακτική» φιλοσοφία στο νησί.

Ξενοδοχείο του νησιού έλαβε πρόσφατα την πιστοποίηση ως φιλικό για τους φίλους των περιπατητικών διαδρομών, γεγονός πολύ σημαντικό για τη Σκιάθο που διεκδικεί περίοπτη θέση στον χάρτη του εναλλακτικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο.

«Χρειάζονται καινούργιες προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού και ως δημοτική αρχή προσανατολιζόμαστε και σε καινούργιες αγορές. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου, για πρώτη φορά, στη διεθνή έκθεση του Παρισιού, ενώ πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε πρωτοβουλίες που εστιάζονται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου