ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διάσημη ενδυματολόγος από το Χόλιγουντ στη Σκιάθο

διάσημη-ενδυματολόγος-από-το-χόλιγου-352743

Η Ανθέα Σίλμπεργκ τιμώμενο πρόσωπο του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το όνομά της είναι ταυτισμένο με τις χρυσές εποχές του Χόλιγουντ και μαζί με τον σύζυγό της, τον διάσημο ηθοποιό και συγγραφέα Ρίτσαρντ Ρομάνους, έχουν πολιτογραφηθεί… Σκιαθίτες. Ο λόγος για την Ανθέα Σίλμπερτ, ελληνικής καταγωγής, η οποία είναι ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα του φετινού 60ού φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η θρυλική σχεδιάστρια κοστουμιών, υποψήφια για δύο Οσκαρ για τις ταινίες «Chinatown» και «Julia», τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά της από την ένωση σχεδιαστών κοστουμιών και θα παραστεί στην ειδική προβολή της ταινίας «Το μωρό της Ρόζμαρι» του Ρομάν Πολάνσκι, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής multimedia The Dark Candy, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 20.30, στον κινηματογράφο «Ολύμπιον».

Απλοί, προσηνείς και εξαιρετικά χαμογελαστοί, η Ανθέα και ο σύζυγός της, είναι ιδιαίτερα αγαπητοί από τους Σκιαθίτες, ενώ στη οικία που διατηρούν στη Σκιάθο φιλοξενούνται κατά καιρούς διάσημοι φίλοι τους. Η παρουσία τους στο νησί αποτέλεσε πόλο έλξης για τον Κερτ Ράσελ και την Γκόλντι Χόουν, οι οποίοι επισκέπτονται πλέον κάθε καλοκαίρι τη Σκιάθο.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διάσημη ενδυματολόγο, η οποία δήλωσε: «Νιώθω πολύ χαρούμενη και με κολακεύει η πρόσκληση του φεστιβάλ κινηματογράφου. Από την άλλη, βέβαια, σκέπτομαι αν έχω κάνει τόσα πολλά στην καριέρα μου, ώστε να αξίζω αυτή την τιμή», είπε.

Το νησί του Παπαδιαμάντη είναι ο επίγειος παράδεισος του αγαπημένου ζευγαριού, που έχει αναπτύξει φιλικούς δεσμούς με τους ντόπιους. Και οι δύο δηλώνουν ευτυχείς διότι διαμένουν στην Σκιάθο και σε κάθε ευκαιρία, δεν σταματούν να εκθειάζουν τις ομορφιές του νησιού στους διάσημους φίλους τους. «Δεν αφήνουμε πλέον τη Σκιάθο για κανέναν λόγο και πλέον πηγαίνουμε σπάνια, σε ειδικές μόνο περιπτώσεις στην Αμερική», ομολογεί η διάσημη ενδυματολόγος, η οποία έχει πάντα έναν καλό λόγο για όλους.

Μεγάλη καριέρα

Ηθοποιός του Χόλιγουντ με χαρακτηριστικούς ρόλους δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς και καταξιωμένους σκηνοθέτες, ο Ρίτσαρντ Ρομάνους αποφάσισε να αφήσει το Λος Αντζελες και να ζήσει μόνιμα με τη σύζυγό του στη Σκιάθο, από το 2002, γράφοντας σειρά βιβλίων, που αναφέρονται στο αγαπημένο του νησί.

Η σύζυγός του Ανθέα, αντίστοιχα, έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως ο Ρομάν Πολάνσκι και ο Μάικ Νίκολς και με μεγάλους χολιγουντιανούς σταρ, όπως οι Τζακ Νίκολσον, Μία Φάροου, Φέι Νταναγουέι, Ντάστιν Χόφμαν, Γουόρεν Μπίτι, σχεδιάζοντας τα κοστούμια για διάσημες κινηματογραφικές παραγωγές όπως η ταινία «Shampoo». Ως παραγωγός, ανέλαβε την παραγωγή των ταινιών «Yentl» και «Splash» και μαζί με την ηθοποιό Γκόλντι Χον την παραγωγή των ταινιών «Overboard» και «Wildcats». Συνεργάστηκε με τον σύζυγό της στη συγγραφή σεναρίων, εργάστηκε ως παραγωγός σε τηλεταινίες, ενώ κέρδισε Emmy ως παραγωγός για την ταινία «Truman», ανοίγοντας, μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στο Χόλυγουντ, ένα καινούργιο κεφάλαιο ζωής στην Σκιάθο, που «δεν την αλλάζει με τίποτα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου