ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοιγμα εναλλακτικών προορισμών από τον Δήμο Σκοπέλου

ανοιγμα-εναλλακτικών-προορισμών-από-357792

Σε νέες κατευθύνσεις στρέφεται ο Δήμος Σκοπέλου, ενώ προωθούνται ζητήματα του νησιού

Στην κατεύθυνση των εναλλακτικών προορισμών στρέφεται το ενδιαφέρον του Δήμου Σκοπέλου, μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις με την Thomas Cook, με τον δήμαρχο του νησιού Σταμάτη Περίσση να προωθεί δυναμικά τοπικά αιτήματα στην πολιτεία.

Συγκεκριμένα ο κ. Περίσσης είχε σειρά επαφών για τα έργα του νησιού που χρήζουν υλοποίησης, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της Σκοπέλου.

Βασικό αίτημα αποτελεί η χωροθέτηση των μαρίνων που βρίσκονται σε εξέλιξη, με το αίτημα της έγκρισης της χωροθέτησης και της ενίσχυσης που προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Σκοπέλου να τίθεται υπόψη των επικεφαλής του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την πρόθεση αναζήτησης εναλλακτικών προορισμών πέραν των ήδη γνωστών, με στόχο να επιτευχθεί το επιθυμητό τουριστικό άνοιγμα, που θα επιτρέψει στο νησί να διατηρήσει τον τουριστικό βηματισμό του, μετά την κατάρρευση της Tomas Cook. Προς αυτή την κατεύθυνση θα επιδιωχθεί η συμμετοχή της Σκοπέλου και σε καινούργιες εκθέσεις, προκειμένου να ενδυναμωθεί η παρουσία του νησιού και σε άλλους προορισμούς.

Παράλληλα ο κ. Περίσσης επισκέφτηκε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, από το οποίο θα δοθεί έγκριση, μετά πέντε χρόνια αναμονής, για τα μάστερ πλαν των λιμανιών Σκοπέλου και Λουτρακίου.

Το μείζον αίτημα για στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Σκοπέλου, μετέφερε ο δήμαρχος Σκοπέλου στους ιθύνοντες του Υπουργείου Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μηχανικών με την προκήρυξη Κ10, καθώς το νησί αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης.

Τέλος, ο κ. Περίσσης σε συνάντηση που είχε με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρθηκε στην ένταξη του κλειστού και του ανοιχτού σταδίου του νησιού στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», ενώ στους ιθύνοντες του ΣΕΓΑΣ μετέφερε το αίτημα της αναγωγής των «Πετραλείων» από τοπικούς σε εθνικούς αγώνες, που θα συμμετέχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου