ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σχέδιο «διάσωσης» των Σποράδων μετά το «κανόνι» της Thomas Cook

σχέδιο-διάσωσης-των-σποράδων-μετά-τ-357945

Ενδιαφέρουσες προτάσεις της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας και επαφές με ελληνικές αεροπορικές εταιρείες

Εναλλακτικές προτάσεις για ενδυνάμωση του τουρισμού στα νησιά των Βορείων Σποράδων καταθέτει η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας σε μια κρίσιμη στιγμή, που πυροδοτεί εντάσεις και ανησυχία, λόγω της κατάρρευσης της Thomas Cook. Η ΠΥΤ Θεσσαλίας, δυναμικά παρούσα στις επάλξεις της τουριστικής ανάπτυξης, κατέθεσε δύο προτάσεις στους Δήμους Σκιάθου και Σκοπέλου, τα δύο νησιά που έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα από το «κανόνι» τoυ «γίγαντα» του τουρισμού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού, που τιμήθηκε χθες, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του τμήματος ελέγχων και ανάπτυξης της ΠΥΤ Θεσσαλίας Νίκο Σαρούκο, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτάσεις, που μπορούν να προσφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη στα νησιά.

Παράλληλα σημείωσε ότι η ΠΥΤ Θεσσαλίας μπορεί να αποτελέσει την υπηρεσιακή «γέφυρα» επικοινωνίας με ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος των αεροπλάνων που προσεγγίζουν το αεροδρόμιο της Σκιάθου και να καλυφθεί, κατά κάποιον τρόπο, το κενό της απουσίας του στόλου της Thomas Cook.

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας προτίθεται να συμβάλλει στην άμβλυνση του προβλήματος, μέσω της θεματικοποίησης του plane spotting, της παρατήρησης, δηλαδή, αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου και της αποτύπωσης της εμπειρίας με βίντεο, τα οποία κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Η πρόταση της ΠΥΤ Θεσσαλίας διατυπώνεται προκειμένου να αποτελέσει διεθνή προορισμό plane spotting η Σκιάθος, που συνεπάγεται επιπλέον διανυκτερεύσεις στο νησί. Ο κ. Σαρούκος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρόταση έτυχε θετικής αποδοχής από την δημοτική αρχή Σκιάθου, γεγονός που δίνει το πράσινο φως για την υλοποίηση ενός πρωτότυπου πρότζεκτ, που θα προσφέρει οργανωμένα και με όρους ασφάλειας τη δυνατότητα σε πλήθος επισκεπτών να έρθουν στο νησί για να παρατηρήσουν τη διέλευση των αεροσκαφών.

Πρόταση για τη Σκόπελο

Σε ό,τι αφορά στη γειτονική Σκόπελο ο υπεύθυνος ανάπτυξης της ΠΥΤ Θεσσαλίας ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι κατατέθηκε πρόταση διοργάνωσης του «Mamma Μia» reunion, της συνάντησης, δηλαδή, των συντελεστών της ταινίας στο νησί, σε συνεργασία με την εταιρεία Universal τον ΕΟΤ Νέας Υόρκης.

Ο αντίκτυπος της ταινίας, που γυρίστηκε στη Σκόπελο, τη Σκιάθο και την Νταμούχαρη, είναι θετικός και μεταφράζεται σε αυξημένη επισκεψιμότητα, γάμους αλλά και εκδρομές αλά «Mamma Μia» που προσελκύουν σταθερά το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών. Η ταινία, που σημείωσε παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία, γίνεται η βάση πάνω στην οποία δομήθηκε ενδιαφέρουσα πρόταση επανένωσης των συντελεστών και κυρίως των διάσημων πρωταγωνιστών της ταινίας, με φόντο τη Σκόπελο.

Σύμφωνα με την πρόταση που συνέταξε ο προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεωρήσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας Νικόλαος Σαρούκος, «η προτεινόμενη επανένωση του καστ της ταινίας σαφώς και δεν θα περιοριστεί σε κάποια εκδήλωση υποδοχής από πλευράς της τοπικής κοινωνίας, καθώς το ζητούμενο είναι η αξιοποίηση σε οπτικοακουστικό επίπεδο, είτε πρόκειται για τη δημιουργία μονοθεματικού τηλεοπτικού προγράμματος, είτε ντοκιμαντέρ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου