Γραφείο εθελοντισμού στον Δήμο Σκοπέλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-21, 16:02:39
Γραφείο εθελοντισμού στον Δήμο Σκοπέλου

Η έδρα της ομάδας εθελοντών θα βρίσκεται στο δημοτικό κατάστημα

 

Στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Σκοπέλου είναι η προώθηση των εθελοντικών δράσεων, που έχουν ως στόχο το κοινό καλό. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σκοπέλου θα επαναλειτουργήσει το γραφείο εθελοντών, η αποστολή των μελών του οποίου θα είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εθελοντικού έργου σε διάφορα πεδία.

Αρμοδιότητες του γραφείου εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου είναι η ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης, μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων, ημερίδων, εκθέσεων, και άλλων προγραμμάτων και δράσεων.

Παράλληλα, αρμοδιότητα είναι η διοργάνωση σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εθελοντικών δράσεων με σκοπό την κατάρτιση πολιτών και την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άλλων προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης η δημιουργία και συνεχής ενημέρωση των στοιχείων του μητρώου εθελοντών του Δήμου, η δημιουργία ομάδων εργασίας από εθελοντές πολίτες του Δήμου Σκοπέλου και άλλες τοπικές εθελοντικές οργανώσεις, η καταγραφή όλων των εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων που ασχολούνται με παρόμοιες δράσεις, αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών για εθελοντικές δράσεις και την κατάρτιση προτάσεων χρηματοδότησης, τις οποίες θα υποβάλλει για έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ή κάθε άλλου είδους παροχής βοήθειας (π.χ. υλικοτεχνική) για την επίτευξη των εθελοντικών δράσεων.

Σε συνεργασία με το γραφείο Διά Βίου Μάθησης, το γραφείο εθελοντισμού θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης εθελοντών, την συνεργασία και υποστήριξη των εθελοντικών οργανώσεων και των συλλόγων που λειτουργούν στον Δήμο Σκοπέλου σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων.

Μέλη του γραφείου εθελοντισμού μπορεί να είναι όσοι κάτοικοι και δημότες του Δήμου επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην εθελοντική ομάδα.

Οσοι συμπληρώσουν το έντυπο που έχει συνταχθεί και βρίσκεται στο Δημαρχείο Σκοπέλου και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου θα γραφτούν στο μητρώο εθελοντών του Δήμου Σκοπέλου. Η έδρα της ομάδας εθελοντών θα βρίσκεται στο δημοτικό κατάστημα Σκοπέλου.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της ομάδας εθελοντών, μπορούν να λειτουργούν αποκεντρωμένες ομάδες εθελοντών στις έδρες των Τοπικών Κοινοτήτων, υπό την εποπτεία του γραφείου εθελοντών. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για προτάσεις ή διευκρινίσεις είναι 6945247329.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=