ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Σκοπέλου το πρώτο 10ημερο της θητείας της

οι-ενέργειες-της-δημοτικής-αρχής-σκοπ-376999

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Σκοπέλου: «Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης τηρώντας την υπόσχεση που έδωσε στους δημότες της Σκοπέλου, λέγοντας τους ότι δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο παρά μόνο διάθεση και όρεξη για δουλειά και ότι θα ενημερώνονται τακτικά μέσα από Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις για τις ενέργειες και τις δράσεις που γίνονται στο νησί μας, θα ήθελε να γνωστοποιήσει τους συνδημότες του τις παρακάτω κινήσεις που έχουν γίνει μέσα σε αυτό το δεκαήμερο από την ημέρα της Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής.

Στην περιοχή της Σκοπέλου:

1. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός των ρείθρων από τον Άγιο Ρηγινάκι έως την Παναγία Ξενιά στον Στάφυλο και από τις δυο πλευρές του δρόμου.

2. Έγινε καθαρισμός στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού και υπήρξε διαμόρφωση των γραφείων της Διοίκησης και του Εργατοτεχνικού Προσωπικού.

3. Επειδή στο Δήμο στις 4/9/2019 έφτασε εντολή για διακοπή της λειτουργίας των Παιδικών Χαρών, λόγω έλλειψης τεχνικών εργασιών που έπρεπε να έχουν γίνει, την Τρίτη 10/9/2019 ήρθε εργολάβος που ανέλαβε την αποκατάσταση τους.

4. Έγινε καθαρισμός, βάψιμο και συντήρηση ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων όλων των Σχολικών Μονάδων του νησιού μας, για την ομαλή λειτουργία τους (Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου, Δημοτικό Σχολείο Ν. Κλήματος, Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας, Γυμνάσιο και Λύκειο Σκοπέλου, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Γλώσσας, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία).

5. Εγκατάσταση Πυροσβεστικού Συστήματος στον Παιδικό Σταθμό Σκοπέλου.

6. Έγινε συντήρηση του δρόμου προς το Κοτρωνάκι.

7. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός των Αγροτικών και των Δασικών Δρόμων από τα χόρτα σε όλο το νησί.

8. Έγιναν εργασίες για την συμμόρφωση του Δημοτικού Σταδίου Σκοπέλου καθώς και των αποδυτηρίων και πραγματοποιήθηκε αλλαγή του θερμοσίφωνα για να καλύπτει τις ανάγκες των αθλητών.

9. Έγινε καθαρισμός του κελαριού στο Αρχοντικό Βακράτσα, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την διοργάνωση της ομαδικής εικαστικής Έκθεσης «Τα Καϊκια που Πληγώναμε», όπως επίσης και καθαρισμός του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου του.

Στην περιοχή του Ν. Κλήματος (Έλιος):

1. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός από τον Επαρχιακό Δρόμο μέχρι τον Άγιο Ρηγινάκι.

2. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός όλων των ακάλυπτων χώρων εντός οικισμού του χωριού.

3. Έγιναν εργασίες όλων των σχολικών μονάδων ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να μην υπάρχουν προβλήματα. Το σχολείο του Έλιους αναβαθμίστηκε σε τριθέσιο, υπήρξε διαμόρφωση σχολικής αίθουσας που θα χρειαστεί κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και τοποθετήθηκε κοντέινερ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για αποθηκευτικός χώρος για να καλύπτει τις ανάγκες του σχολείου.

Στην περιοχή της Γλώσσας – Λουτράκι:

1. Έγινε αποκατάσταση όλων των φώτων από το Λουτράκι έως του Μαριδάκη και Τζανετή.

2. Αποκαταστήθηκαν οι ζημιές και έγινε αντικατάσταση με καινούργια ανταλλακτικά σε διάφορες κολόνες της ΔΕΗ και γενικά σε όλο το δίκτυο Ηλεκτροφωτισμού καλντερίμι από το Λουτράκι μέχρι την Γλώσσα.

3. Κόψιμο όλων των άγριων δέντρων και φραγκοσυκιών από την οικία Καρακατσάνη έως Λουτράκι.

4. Κλάδεμα όλων των μουριών που είχαν κλείσει τον δρόμο από τον Πλάτανο της Νίνας Ορφανού μέχρι την οικία Αντώνη Μακαρατζή, με σκοπό να υπάρχει ορατότητα για την άνετη διέλευση των Λεωφορείων και των μεγάλων αυτοκινήτων – φορτηγών, αλλά και το άνοιγμα των φωτιστικών.

5. Καθαρισμός Φρεατίου και καθαρισμός της Σαϊτας από μεγάλο όγκο μπαζών που υπήρχαν στην άκρη του δρόμου από Κολωνάκι έως Λουτράκι.

6. Χρησιμοποιήθηκε Χορτοκοπτικό και Σκαπτικό για τον καθαρισμό του δρόμου από Καλντερίμι Βίγλας έως τον Κεντρικό δρόμο που καταλήγει στην άσφαλτο.

7. Ξεκίνησε καθαρισμός του ρέματος το βάθος μέσα στην οικία Μπρουσγιάννη έως την παραλία Φλοίζβος, γιατί σε αυτό το σημείο επικρατούσε απίστευτο χάος και υπήρχε εμφανή εικόνα εγκατάλειψης.

8. Καθαριότητα όλων των Σχολικών μονάδων Γλώσσας και Ν. Κλήματος (Έλιος), βαψίματα, κόψιμο κλαδιών, σκούπισμα και καθαρισμός προαυλίων, γηπέδου και παρτεριών.

9. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του ρέματος Διαμαντή Καπαδούκα

10. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του ρέματος Βρύσης Ριούς έως Παλιό Σχολείο Γιολδάση.

11. Έγινε καθαρισμός του δρόμου από Μάνδρα Αναστασίου έως οικία Χρήστου Καρβέλη στο δρόμο του Αϊ Γιάννη.

12. Έγινε καθαρισμός των χόρτων από πάρκιν Τούμπας έως τον ΟΤΕ στον Άγιο Κωνσταντίνο.

13. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του δρόμου Μαχαλά.

14. Έγινε έλεγχος του Ηλεκτροφωτισμού σε όλο το Λουτράκι. (Επαρχιακό δρόμο από Λουτράκι – Γλώσσα – Άγιοι Απόστολοι)

15. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και απομάκρυνση συκιάς δίπλα από τον Άγιο Νικόλαο Λουτρακίου.

16. Υπήρξε καθαρισμός του επαρχιακού δρόμου από Λουτράκι μέχρι πρώην Παιδικό Σταθμό, ο οποίος θα συνεχιστεί μέχρι την Γλώσσα.

17. Έγινε καθαρισμός της Δυτικής Γλώσσας.

18. Καθαρισμός ερμαρίου Ηλεκτροφωτισμού.

19. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός των Γεωτρήσεων στο Λουτράκι, Άγιοι Απόστολοι, Βλαχάκη, Μαυράκι, Άγιος Ιωάννης, Καραφίλη.

Οι παραπάνω εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αποτελούν ένα πρώτο δείγμα της αποφασιστικότητας της νέας Δημοτικής Αρχής με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και την πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη του νησιού μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου