Πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-12, 12:08:32
Πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου

Για την εκλογή προεδρείου Δ.Σ. και Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σκοπέλου

 

Την περασμένη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε στο Ξενία το πρώτο δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου, με θέμα την εκλογή προεδρείου του Δ.Σ. και της Οικονομικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση του πρώτου δημοτικού συμβουλίου ξεκίνησε με τις ομιλίες και τις ευχές του προεδρεύοντα Νικόλαου Βαφίνη και του δημάρχου Σταμάτη Περίσση.

Στη συνέχεια ακολούθησε ψηφοφορία για την εκλογή προεδρείου του Δ.Σ.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ευσταθίου διαφώνησε με τις τροποποιήσεις της σχετικής νομοθεσίας και γι’ αυτό τον λόγο δεν κατέθεσε υποψηφιότητα για αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και η παράταξή του δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Αναγνώστου είπε ότι είναι διακοσμητική η θέση του αντιπροέδρου και του γραμματέα του Δ.Σ. και επίσης δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Ο πλειοψηφών συνδυασμός του Σταμάτη Περίσση είχε προτείνει για το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου τον Αγγελο Ξηντάρη, ο οποίος και εκλέχτηκε. Για το αξίωμα του αντιπροέδρου του Δ.Σ. εκλέχτηκε η Ιωάννα Ευσταθίου και για το αξίωμα του γραμματέα του Δ.Σ. εκλέχτηκε η Μαρία Σοφικίτου.

Ακολούθησε η ευχαριστήρια ομιλία του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Aγγελου Ξηντάρη.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τη διαδικασία της εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Η επταμελής Οικονομική Επιτροπή αποτελείται από τρία εξ αξιώματος μέλη τα οποία είναι ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης, ο οποίος είναι πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και οι δυο αντιδήμαρχοι Νικόλαος Βαφίνης και Αριστείδης Βούλγαρης και από τέσσερα εκλεγμένα μέλη.

Μετά από μυστική ψηφοφορία για την επιλογή των τεσσάρων μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, εκλέχτηκαν τα παρακάτω τακτικά μέλη Σάββα - Γκόλια Μαρία, Κουκουρίνη – Φύβγα Σταματούλα, Καρβέλη Σπυριδούλα και Αναγνώστου Γιώργος.

Τα αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι οι Σοφικίτου – Σίσκου Μαρία, Ευσταθίου Ιωάννα, Πατσής Ρηγίνος και Ξηρογιάννης Γιάννης.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση του πρώτου δημοτικού συμβουλίου ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Αγγελος Ξηντάρης υπενθύμισε ότι τα πρακτικά της συνεδρίασης θα αποσταλούν αρχικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ανακοίνωσε τους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους ότι θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά τόσο για τις ημερομηνίες συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων, όσο και για τις εισηγήσεις και τα θέματα που πρόκειται κάθε φορά να συζητηθούν.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=