ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέοι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων στη Σκιάθο και την Αλόννησο

νέοι-πρόεδροι-δημοτικών-συμβουλίων-σ-382062

Αναδείχτηκαν στη διάρκεια των χθεσινών δημαιρεσιών οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων στους Δήμους Σκιάθου και Αλοννήσου, καθώς και τα μέλη των αντίστοιχων Οικονομικών Επιτροπών των δύο δημοτικών αρχών.

Σε καλό κλίμα, αλλά με εκπλήξεις διεξήχθη η διαδικασία ψηφοφορίας στη Σκιάθο, με πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να αναδεικνύεται η προτεινόμενη από την ομάδα πλειοψηφίας Ματούλα Παπαδούλια, η οποία εξασφάλισε και δύο επιπλέον ψήφους από τις μειοψηφίες.

Η νέα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου είναι συνδεδεμένη με την αυτοδιοίκηση, καθώς ο πατέρας της, αείμνηστος Κωστής Παπαδούλιας, διετέλεσε δήμαρχος για δύο τετραετίες και εκλεγόταν για πολλά χρόνια, από το 1969, δημοτικός σύμβουλος στο νησί. Η νέα πρόεδρος δραστηριοποιείται με επιτυχία στον εμπορικό κλάδο και διακρίνεται για τη διάθεση της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Στο μεταξύ, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναδείχτηκε ο Δημήτρης Αντωνίτσας από την ομάδα μείζονος μειοψηφίας και γραμματέας η Κατερίνα Αναστασία Νικολάου επίσης από τη μείζονα μειοψηφία, καθώς η ελάσσονα επέλεξε να μην προτείνει υποψήφιο.

Στην Οικονομική Επιτροπή αναδείχτηκαν από την ομάδα πλειοψηφίας οι Γ. Αντωνίτσας και Ματούλα Παπαδούλια και από την αντιπολίτευση οι Αναστασία Φιλαρέτου και Νίκ. Γιαμαρέλος. Να σημειωθεί ότι στην Οικονομική Επιτροπή συμμετέχουν οι αντιδήμαρχοι Σκιάθου Νίκ. Λιακόπουλος, Ιωαν. Τσανάκας και Ιωαν. Γιαννίτσης.

Στην Αλόννησο

Χωρίς προβλήματα και απρόοπτα ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η διαδικασία εκλογής του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, με τη Μαρία Αγάλλου, που αποτελούσε πρόταση της ομάδας πλειοψηφίας, να αναδεικνύεται πρόεδρος του Σώματος. Νεοεμφανιζόμενη στην αυτοδιοίκηση, έχει σπουδάσει γεωπόνος, διατηρεί κατάστημα με γεωπονικά είδη στο νησί, ενώ ο πατέρας της, Νίκος Αγάλλου, είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Αλοννήσου στην πρώτη θητεία του δημάρχου Πέτρου Βαφίνη.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου εξελέγη η Σπυριδούλα Κοντοστάθη από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Παν. Αναγνώστου και γραμματέας του Σώματος αναδείχτηκε ο Θεόδωρος Καλογιάννης από την ομάδα του Παν. Τσουκανά.

Ακολούθησε η διαδικασία για την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν από την παράταξη του δημάρχου Π. Βαφίνη οι Αλεξάνδρα Αναγνώστου και Θεόδωρος Μαλαματένιας, από τη μείζονα μειοψηφία ο επικεφαλής Παναγιώτης Αναγνώστου και από την ελάσσονα ο Νικόλαος Αθανασίου.

Να σημειωθεί ότι στην επταμελή Οικονομική Επιτροπή συμμετέχουν επίσης ο δήμαρχος Αλοννήσου Π. Βαφίνης και οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καλογιάννης και Δημήτρης Σκιάνης.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο δήμαρχος Αλοννήσου Π. Βαφίνης επισήμανε ότι «η πρότασή μας για την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου πέρασε, όπως είχαμε προγραμματίσει ως ομάδα πλειοψηφίας. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και πλέον προχωράμε δυναμικά και απερίσπαστοι στην υλοποίηση του έργου μας προς όφελος των δημοτών, σχετικά με τη δρομολόγηση της διευθέτησης όλων των ζητημάτων, που έχουμε μπροστά μας» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αλοννήσου.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου