ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ο Αγ. Ξηντάρης νέος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου

ο-αγ-ξηντάρης-νέος-πρόεδρος-δημοτικού-382231

Με τους δημοτικούς συμβούλους των μειοψηφιών να αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, επικαλούμενοι τη διαφωνία τους με τη σχετική νομοθεσία, αναδείχτηκαν στη διάρκεια των χθεσινών δημαιρεσιών στον Δήμο του νησιού το νέο προεδρείο του σώματος, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του δημάρχου Σκοπέλου Στ. Περίσση και της ομάδας πλειοψηφίας, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του νησιού εξελέγη ο Αγγελος Ξηντάρης. Ο ίδιος έχει την απαιτούμενη αυτοδιοικητική εμπειρία, καθώς την προηγούμενη θητεία διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας με την παράταξη του νέου δημάρχου του νησιού Στ. Περίσση. Παλαιότερα είχε αναλάβει θέση προέδρου στο Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, πριν μετατραπεί σε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Ο Αγ. Ξηντάρης δίδασκε ως εκπαιδευτικός για πολλά χρόνια στο Λύκειο Σκοπέλου και για τρία χρόνια στο Πολυκλαδικό του Βόλου.

Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου αναδείχτηκε η Γιάννα Ευσταθίου και γραμματέας η Μαρία Σοφικίτου και οι δύο από την ομάδα πλειοψηφίας, καθώς, όπως ήδη προαναφέρθηκε, οι μειοψηφίες δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τη σχετική νομοθεσία.

Στο μεταξύ, ακολούθησε η διαδικασία για την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία εξελέγησαν ως μέλη, πέρα του δημάρχου Στ. Περίσση και των δύο αντιδημάρχων κ.κ. Βαφίνη και Βούλγαρη, οι Μαρία Σάββα και Σταματούλα Κουκουρίνη από την ομάδα πλειοψηφίας, οι Σπυριδούλα Καρβέλη και Ρήγας Πατσής από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, καθώς και ο Γιώργος Αναγνώστου από την αντίστοιχη της ελάσσονος.

Στο μεταξύ, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των δημαιρεσιών ο δήμαρχος Σκοπέλου Στ. Περίσσης υπογράμμισε ότι «τα τρία μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, που εξελέγησαν, είναι από την ομάδα πλειοψηφίας, καθώς οι μειοψηφίες δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία και δεν ψήφισαν, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαφωνία τους με τη σχετική νομοθεσία. Ωστόσο, η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα και σε αυτό το πλαίσιο θα συνεργαστούμε για το κοινό καλό» σημείωσε ο δήμαρχος Σκοπέλου.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου