ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συναντήσεις Αθ. Ζλατούδη σε Υπουργεία για θέματα των Σποράδων

συναντήσεις-αθ-ζλατούδη-σε-υπουργεία-387463

Με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Κωνσταντίνο Λούλη, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείων Σποράδων κος Αθανάσιος Ζλατούδης. Μεταξύ των όσων συζητήθηκαν, θεμάτων που αφορούσαν εργαλεία περαιτέρω ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προορισμού της Περιφερειακής Ενότητας Βορείων Σποράδων, ήταν η δημιουργία θεσμικού πλαισίου υπό τον τίτλο “Τοπικοί Συνοδοί”.

Όπως είπε ο κ. Ζλατούδης, η πρόταση αυτή έρχεται ως κατεύθυνση κάλυψης των αναγκών που υπάρχουν στην τουριστική βιομηχανία σε πιστοποιημένο ανθρώπινο δυναμικό, που συμπληρωματικά και εάν και εφόσον δεν υπάρχουν ξεναγοί θα μπορούν μετά από κρατικές εξετάσεις να μπορούν να αναδείξουν την τοπική πολιτιστική κληρονομιά κάθε ΠΕ της Χώρας.

Παράλληλα, θα μπορούν να προσφέρουν τις γνώσεις τους, κατά το στάδιο κατάρτισης του στρατηγικού σχεδιασμού τουριστικής πολιτικής από τους κατά τόπους ΟΤΑ Α’ & Β’ βαθμού, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου τους.

Ο Γ.Γ. κ. Λούλης, ανταποκρινόμενος στο εύλογο της πρότασης υποσχέθηκε κάθε δυνατή έμπρακτη βοήθεια από πλευράς του Υπουργείου.

Με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ

Επίσης, ο κ. Ζλατούδης είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, με αντικείμενο την ανάπτυξη εργαλείων δημιουργίας αλυσίδας προστιθέμενης αξίας για το τουριστικό προϊόν και τις τουριστικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βορείων Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Γ.Γ. γνώστης της τουριστικής πραγματικότητας προερχόμενος από ένα ώριμο τουριστικά προορισμό όπως είναι τα Χανιά της Κρήτης, τόνισε ότι οι συνέργειες στην τουριστική βιομηχανία της Χώρας είναι επιβεβλημένες.

Με τον Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής

Τέλος, στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, συζητήθηκε σήμερα μεταξύ άλλων και το θέμα της αναγκαιότητας απόκτησης ειδικού πλοίου για τη μεταφορά βαρέως πασχόντων ασθενών για τις Βόρειες Σποράδες μια εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για τους πολίτες των νησιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίοι συχνά δοκιμάζονται από τα κενά που παρουσιάζονται από το εθνικό σύστημα υγείας, προσθέτοντας παράλληλα μια αναβαθμισμένη υπηρεσία, ως ακόμη ενός επιπλέον στοιχείου ανταγωνιστικότητας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείων Σποράδων ως ορισμού Τουριστικού Προορισμού.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο περιφερειακός σύμβουλος Σποράδων και ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής –όπως είπε ο κ. Ζλατούδης- αναπτύσσουν στενή συνεργασία ώστε το επιθυμητό αυτό για όλη την κοινωνία των Βορείων Σποράδων αποτελέσματα να έρθει το συντομότερο δυνατόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου