ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η έκθεση «Τα καΐκια που πληγώναμε» στη Σκόπελο

η-έκθεση-τα-καΐκια-που-πληγώναμε-στη-389304

Η ζωή στην Σκόπελο για πολλά χρόνια ήταν συνυφασμένη με την ναυτιλία και την θάλασσα. Οι μικρογραφίες καραβιών και η αναπαράσταση του ταρσανά στο λαογραφικό Μουσείο Βακράτσα στην Σκόπελο, προβάλλουν την τοπική ναυτική παράδοση του νησιού και σκιαγραφούν την εικόνα του τα τελευταία 200 χρόνια.

«Είναι υποχρέωση και χρέος όλων να σταθούμε θεματοφύλακες της ιστορίας και των λαϊκών παραδόσεων, να την διαφυλάξουμε και να φροντίσουμε για την διάδοση της μέσα από την τέχνη, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να χτίσουμε το μέλλον του πολιτισμού μας’, επεσήμανε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ανοιχτή εικαστική πλατφόρμα Ορίζοντας Γεγονότων με πνεύμα ευθύνης και μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις στον Πειραιά, την Καβάλα, την Ιερισσό, τον Βόλο, το Παλαιό Φάληρο, το Πάρκο Τρίτση, το Ναύπλιο, τη Μήλο και τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, επισκέπτεται τις Σποράδες με τη μακραίωνη ναυτική ιστορία.

Με την συνδιοργάνωση του Δήμου Σκοπέλου και την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Φαίη Τζανετουλάκου και του εικαστικού Τζίμη Ευθυμίου, κλείνει ένας χρόνος εικαστικής πορείας στην κατάφυτη Σκόπελο με τα ιστορικά καρνάγια.

Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης με θέμα «Τα Καΐκια που Πληγώσαμε», που θα πραγματοποιηθεί στην Σκόπελο στις 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στο Μουσείο Βακράτσα.

«Πρόκειται για μια έκθεση ενεργοποίησης, ευαισθητοποίησης και διάσωσης των παραδοσιακών ξύλινων καϊκιών και της μικροναυπηγικής τέχνης, που πραγματοποιείται στην προσπάθεια μας να διατηρήσουμε ζωντανή την πολιτιστική μας παράδοση και μέσα από αυτήν οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μας θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν έργα σημαντικών καλλιτεχνών, σημείωσε επιπλέον ο κ. Περίσσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου