ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αντίστροφη μέτρηση για τη ρύθμιση οφειλών στον Δήμο Σκοπέλου

αντίστροφη-μέτρηση-για-τη-ρύθμιση-οφε-390368

Δύο εβδομάδες απέμειναν για υπαγωγή στον διακανονισμό

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου λήγει στον Δήμο Σκοπέλου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υδροληπτών στη ρύθμιση οφειλών τελών μέχρι και 17 Ιουλίου 2019.

Επρόκειτο για ένα προγράμματα διευκολύνσεων αποπληρωμής των οφειλών των πελατών της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, μετά από ψήφιση σχετικού νόμου. Ενδεικτικά, με το σχετικό Νόμο θεσπίστηκαν διακανονισμοί οφειλών, με το σκεπτικό ότι στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε πρέπει να δίνεται η ευκαιρία διευκόλυνσης της αποπληρωμής των οφειλών όσων πραγματικά επιθυμούν να τις αποπληρώσουν. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αίτηση ρύθμισης οφειλών στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, ηλεκτρονικά στην διεύθυνση [email protected], ή με φαξ στον αριθμό 24240 23246.

Συγκεκριμένα η εν λόγω ρύθμιση είναι σε εφαρμογή στο πλαίσιο του Νόμου 4611/19. Οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, που έχουν βεβαιωθεί ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού τουπροσώπου, μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής:

α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%),

β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80 %),

γ) αν εξοφληθούν σε εικοσιπέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%),

δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%),

ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).

2. Στη ρύθμιση υπάγονται και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:

α) τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου,

β) έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών,

γ) δεν έχουν βεβαιωθεί, λόγω του ότι εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιονδήποτε βαθμό εφόσον, στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα. Αν με το ένδικο βοήθημα είχε υποβληθεί και αίτημα συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς, η ανωτέρω παραίτηση καταλαμβάνει και το αίτημα αυτό. Βεβαίωση της γραμματείας του δικαστηρίου, όπου εκκρεμούσε η υπόθεση, ότι έχει υποβληθεί παραίτηση, επισυνάπτεται στην αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου